Rukometašice Budućnosti Bemax u subotu (16 sati) gostuju Rostovu u utakmici 11. kola DELO EHF Lige šampiona. U dalekom Rostovu, izabranice Bojane Popović očekuje okršaj protiv izuzetnog protivnika, koji predvodi bivši selektor naše reprezentacije Per Johanson i koji ima jasan cilj - da se domogne finalnog turnira elitnog takmičenja.

Rostov je trenutno na drugom mjestu grupe A sa učinkom od sedam pobjeda i tri poraza.

Naš tim u dosadašnjih 10 mečeva, upisao je pobjedu protiv Bresta i doživio devet poraza.

Popović ponovo ne može da računa na najjači sastav, jer osim duže odsutnih Katarine Džaferović, Valerije Maslove i Tatjane Brnović, u sastavu neće biti ni Ivane Mitrović, što će dodatno uticati na ionaku malu rotaciju.

Nastupićemo u istom sastavu kao u prošlom kolu protiv CSM Bukurešta. Ponovo će priliku dobiti dosta mladih igračica, to je jedini put kojimo možemo da idemo ove sezone, jer želimo da one stiču iskustvo i izvuku maksimum iz mečeva protiv jakih protivnika. Nije jednostavno stvarati igrače kroz Ligu šampiona, kada igrate protiv ozbiljnih timova sa velikim budžetima, ali nemamo drugog izbora. Očekuje nas teško putovanje do Rusije, potom okršaj protiv tima koji ima sjajan sastav i velike ambicije. Znali smo i uoči ove sezone da imamo izuzetno mlad sastav, a uz to smo se suočili sa pehovima tokom sezone, zbog povreda ili korona virusa, tako da je ionako mala rotacija, sada svedena na minimum. Teško je postaviti neku ozbiljniju postavu i taktiku sa toliko problema i pehova, ali nastojaćemo da što duže pariramo izuzetnom timu kao što je Rostov, odnosno sve dok bude snage i ideje u našoj igri. Vjerujem da će djevojke razmišljati samo o svojoj igri, da će uživati na terenu i da mogu da ostave dobar utisak – kaže Popović.

Uz veliki broj ruskih reprezentativki, Rostov u sastavu ima i nekoliko internacionalki, odlično je pokriven na svim pozicijama, pa je jasno kakav zadatak očekuje mladi sastav Budućnosti Bemax u gradu na Donu.

- Rostov je i ove sezone jedan od favorita za plasman na finalni turnir Lige šampiona. Uoči početka ove sezone doveli su veliki broj igračica sa jasnim ciljem – da se domognu završnog turnira, koji im je izmakao prošle godine. Sada je to jednostavno imperativ za njih. Ekipa je sastavljena od ruskih reprezentativki i velikog broja internacionalki, odlično su pokriveni na svim pozicijama i što se tiče rotacije, nemaju nikakvih problema. Jasno je da igramo protiv izuzetnog protivnika, ali moramo da se borimo i pružimo maksimum u ovom trenutku – zaključila je Popović.

 

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve