Poslije četiri mjeseca, rukometaši Crne Gore su odigrali prvi meč.

Iako je selektor Zoran Roganović odmarao pet igrača (Stefana Čavora, Vladana Lipovinu, Nemanju Grbovića, Stevana Vujovića i Mirka Radovića), a nije bilo ni povrijeđenih Miloša i Branka Vujovića, u Tivtu je rutinski savladana BiH (26:21).

- Prezadovoljan sam. Momci su bili motivisani, sjajno su se zalagali, bili odlični u odbrani. Svi su odradili sjajan posao, a srećan smo i što smo proširili bazu, jer nam je cilj da imamo što veću rotaciju u reprezentaciji - istakao je Roganović.

Iako ne voli da izdvaja igrače, 41-godišnji Cetinjanin je posebno apostrofirao učinak golmana Jagoša Braunovića, te Bogdana Petričevića, Mirka Majića i Rista Vujačića, ispred kojeg su na poziciji desnog beka dosad bili Čavor, Lipovina, Branko Vujović, Igor Radojević, čak i Ivan Perišić.

- Više volim da pričam o ekipi, ali su Jagoš, Risto, Bogdan i Mirko zaslužili da ih pomenem. Nisu bili ranije sa nama na nekim utakmicama, ali mi se čini da dobijamo sve više igrača i time sam jako zadiovoljan. Ne volim da ističem pojedince, ali su oni došli prvi put i neustrašivo pokazali da se na njih može računati. Pred nama su Evropsko prvenstvo i sljedeće kvalifikacije, bitno je da stvaramo bazu igrača na koju se može račuati. Konkurencija je dobra, jer igrači tjeraju jedni druge da budu bolji. To ih diže, a takmičenje između njih je zdravo. Sve je to za korist kolektiva.

Na Roganovića je loš utisak ostavila samo povreda Branka Kankaraša, koji je sredinom 2. poluvremena pao i uhvatio se za skočni zglob.

- Ta stvar je na sve nas uticala. Ne volimo da vidimo da se tokom reprezentacija neko od igrača povrijedi. Branko je jedan od naših najbitnijih igrača, nadam se da povreda nije ozbiljna. Otišao na snimanje, nadam se da će sve biti u redu - zaključio je Roganović.

Pratite nas!