Čeka nas pakao i vatrena atmosfera - poručila je Slovenka Barbara Lazović pred gostovanje Budućnosti u Valčei.

Četvrti duel Lige šampiona u petak u Rumuniji obilježiće grupnu rundu elitnog takmičenja. “Plave” priželjkuju dobar rezultat, domaće prijete i obećavaju, prije svega, bolje izdanje u odbrani.

- Mislim da smo sa odbranom, koju smo igrali protiv njih u “Morači”, uz manji broj tehničkih grešaka, na dobrom putu. Možemo da pobijedimo. Prošle godine, u dresu Bukurešta, igrala sam protiv njih. Čini mi se da su bile u boljoj formi i sa boljom odbranom. Lično se ne bojim atmosfere, ako budemo prave, možemo da donesemo kući dva boda. Naravno, svi smo različiti, neko je pod stresom kada je takva atmosfera, a nekoga motiviše. Kažem, nemam problem sa tim, prosto se isključim, u glavi mi je kao da su moji navijači. Bitno je da se držimo zajedno, prije svega sistema - jasna je Lazović.

Porazom u Podgorici rukometašice Budućnosti otvorile su grupnu fazu LŠ. Uslijedila su dva trijumfa u gostima kod Bitighajma i kod kuće u derbiju protiv šampiona Rumunije.

- Ako nastavimo sa ovakvom odbranom - na dobrom smo putu. Spremamo se za svaku utakmicu odlično, bio je hladan tuš na premijeri, desilo se, a bog zna zašto je to dobro. Moramo se fokusirati za svaki sljedeći meč, da nam na kraju, to što smo izgubili bodove od Bresta, glave ne bi došlo.

Slovenačka rukometašica stigla je u Budućnost sa zavidnom reputacijom. Krim, Vardar i Bukurešt bili su najbolja preporuka da dođe u crnogorski klub.

- Adaptacija, stvarno, dugo nije trajala. Uklopila sam se, djevojke su me prihvatile. Jeste drugačiji sistem u odnosu na koji sam navikla, prije svega u odbrani. Ali, dobro, mislim da sam se i tu uklopila, naravno, mogu još da napredujem, a vjerujem da hoću iz meča u meč.

Barbara je ranijih sezona uglavnom igrala za napadačke ekipe.

- Više smo bili napadačice, nego što smo se branile, ovdje je obrnuto. Ovakva odbrana zahtijeva veliku fizičku snagu. Puno se trošimo, možda i zbog toga imamo malo više tehničkih grešaka ili promašenih šuteva. Ali, odbrana Budućnosti je broj jedan. Naporna je, ali je izuzetno važna.

Pratite nas!