Rukometašice Budućnost Bemaxa će danas od 16 sati gostovanjem turskoj ekipi Kastamonu zvanično otvoriti novu sezonu Lige šampiona.

U prvim utakmicama grupe B igraće Lokomotiva-Rapid (18) i sjutra MEC-Storhamar, Esbjerg-Đer. U grupi A derbi kola odigraće Vajpers i Brest od 18 sati, a dva sata ranije sastaće se FTC-Odenze. Dan kasnije snage će odmjeriti Banik Most-Bitighajm i Bukrešt-Krim.

,,Plave” računaju na dobro izdanje kakvo je i bilo u pripremnim utakmicama, a jedan od aduta je Milena Raičević koja je upravo u prošloj sezoni nosila dres turske ekipe.

- Vratila sam se sa velikom emocijom i energijom. Želimo da u novoj sezoni pokažemo koliko vrijedimo, da se borimo i damo sve od sebe - istakla je Raičević.

Kapitenka ,,plavih” je kazala da turski tim nema puno sličnosti sa prošlogodišnjim.

- Novi je trener, puno je i promjena u timu. Mnogo su kvalitetnije nego prošle sezone. Spremamo se najbolje što možemo, da od prvog minuta uđemo jako i iz minuita u minut podižemo nivo igre. Imale smo dobar pripremni period i vjerujem da će nam to pomoći da utakmicu odigramo na visokom nivou.

Raičević smatra da će u današnjem meču sve zavisiti od njene ekipe.

- Treba da nastavimo u ritmu, u kojem smo odigrale mečeve u pripremnom periodu. Taj način treba da nastavimo i sigurno neće imati riješenje za nas. Kondicija je na visokom nivou i to će nam biti jedan od aduta. Radili smo dosta na trčanju, treba to da iskoristimo i pretrčimo ih.

Matea Pletikosić smatra da su prve utakmice najbitnije.

- Vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo. Sigurna sam da ćemo dati sve od sebe i da se nećemo prepasti, igrali smo i protiv boljih i kvalitetnijih timova i igračica kao što je bio Krim. Moramo imati respekt prema njima, ali i u sebe i naš kvalitet. To će dati rezultat - kazala je Pletikosić.

Dobrim rezultatima u pripremnom periodu crnogorska reprezentativka nije iznenađena.

- Dajemo sve od sebe na treninzima. To je plod dobrog rada.

 

 

Pratite nas!