Nakon odličnog izdanja i pobjede protiv Borusije u Dortmundu u prethodnom kolu, rukometašice Budućnost Bemaxa žele da na pravi način zaključe sezonu u Ligi šampiona.

Rival u posljednjem kolu je Podravka, a “plavima” je i bod dovoljan da izbjegnu posljednje mjesto u grupi B.

Cilj je, međutim, da se upiše treća pobjeda. Posao će biti otežan, jer je nakon Tatjane Brnović klub napustila i Valerija Maslova, koja se već pridružila moskovskom CSKA.

- Vjerujem da možemo da nastavimo u dobrom ritmu nakon pobjede u Dortmundu. Djevojke u posljednjem meču treba da pruže maksimum i da prenesu dobru energiju sa treninga. Kada vjeruješ u ono što radiš, stigne nagrada kao što je to bilo u prethodnom meču. Bićemo značajno oslabljeni, jer pored duže odsutne Tatjane Brnović, neće biti ni Valerije Maslove koja se pridružila novom klubu - rekla je Bojana Popović.

Mlado hrvatsko krilo, Bruna Zrnić, vjeruje da pobjeda protiv tima iz njene zemlje neće izostati.

- Podravka dolazi u izmijenjenom sastavu u odnosu na naš prvi međsuobni duel, ali bilo je promjena i kod nas, jer nema dosta igračica. Značajno smo napredovale tokom sezone, vjerujemo u sebe i nadam se da možemo da prenesemo dobru atmosferu sa treninga i na utakmicu. Bilo bi dobro da ponovimo igru iz Dortmunda, kada nam je dobar osjećaj donio pobjedu.

Optimistkinja je i djevojka koja je nakon duge pauze zaigrala i pokazala da može da bude budućnost kluba, Andrijana Popović.

- Očekujemo težak meč, iako Podravka dolazi u izmijenjenom sastavu, ali je željna borbe kao i mi. Potrebno je da imamo dobar nivo igre u oba pravca, a jasno je da je odbrana ključna. Ne smijemo da dozvolimo protivniku lake golove, želimo da pružimo maksimum i da na najbolji način završimo sezonu u Ligi šampiona.

Pratite nas!