Pobjeda nad elitnim evropskim ekipama još je nemoguća misija za rukometašice Budućnost Bemaxa - nakon Esbjerga, bodove iz „Bemax arene” odnio je još jedan učesnik fajnl-fora Lige šampiona iz prošle sezone, Mec, koji je slavio 36:28.

Milena Raičević je dala 10 golova, Ivana Godeč sa sedam pokazala da može da bude adut na crti i na Evropskom prvenstvu, ali nisu imale adekvatnu pomoć saigračica.

Donekle jesu od Armel Atingre (13 odbrana) i Matee Pletikosić, koja je imala 10 asistencija, ali je nedostajalo da ona odlučnije ide na šut, da više lopti dođe do Ivone Pavićević...

Uzgred, ni odbrana nije bila dobra, pogotovo ne tranziciona, pa je poraz bio neminovan.

U 1. poluvremenu, „plave” nisu mogle da uhvate sjajnu Brunu de Paulu, koja je izuzetno brzim fintama izbacivala čitavu odbranu i onda rutinski pogađala mrežu Armel Atingre. Mec je tačno na sredini poluvremena vodio 11:7, a Brazilka je tada dala svoj šesti gol.

Domaće su tri puta prišle na minus dva, a onda je krenula serija prvaka Francuske, koji je odličnom odbranom lako dolazio do golova iz kontri i u 25. minutu okončao seriju 5:0 za ogromnih sedam razlike (18:11).

Bojana Popović je muke u napadu pokušala da prekrati napadima sa sedam igračica, bez golmanki. To je nakratko dalo rezultat, ali je rizik došao na naplatu, jer je Hatadu Sako golom preko cijelog terena za rekordnih plus osam (20:12) krunisala sjajno poluvrijeme, u kojem je imala i 11 odbrana.

Budućnost je u finišu poluvremena dala dva gola iz kontri kada je imala igračicu manje (isključena Nina Bulatović), prišla na 15:20, ali nije mogla bliže u 2. poluvremenu.

Imala je nekoliko šansi, ali je Sako bila fenomenalna i zabranila „plavima” i da pomisle da mogu do senzacionalnog preokreta...

BUDUĆNOST BEMAX - MEC 28:36 (16:21)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 350. Sudije: Kristijansen i Heseldal-Hansen (Danska). Sedmerci: Budućnost Bemax 7 (6), Mec 2 (1). Isključenja: Budućnost Bemax 6, Mec 6 minuta.

Budućnost Bemax: ATINGRE (13 odbrana), J. Kadović, Ćorović, J. Vukčević, PLETIKOSIĆ 4 (3), GODEČ 7, Kardoso de Kastro 2, Agović, Bulatović 1, Tomova 1, N. Kadović, Raičević 10 (3), PAVIĆEVIĆ 1, KEPIĆ, N. Vukčević 2.

Mec: SAKO 1 (15 odbrana), Depizet, DE PAULA 9, VALENTINI 7, Jergensen 3, HORACEK 2 (1), BONT 3, Vinter-Burgord 2, Fovark, Kanor 4, Fabo 1, BUKTI 2, Bartelemi, Tusela, MASLOVA 2.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve