Amanda Kurtović, Veronika Kristijansen (obje članice Đera) i Heni Rejstad (Vajpers) doputovaće sa norveškim rukometnim timom u Podgoricu na kvalifikacioni olimpijski turnir!

U decembru prošle godine zbog povreda nijesu bile u sastavu na Svjetskom prvenstvu!

I to nije sve: na spisku od 19 je i golmanka Grimzbo (Đer), tek se oporavila, bila je u sastavu šampiona Evrope u nedjelju protiv Budućnosti u ,,Morači”.

Norveška će, dakle, sa mnogo jačim timom juriti mjesto koje vodi na OI.

- Brze su, eksplozivne i probojne. To će nam dobro doći - kazao je selektor Torir Hergeirson

I u odbrani norveška će biti značajno jača. Ekipi će se priključiti Marit Malm Frafjord, kao dobar dodatak Kari Bratset i Hajdi Loke. Za selektora ove reprezentacije ovo je dobra vijest jer želi biti solidan na liniji u obje promjene na terenu.

Od igrača koji su učestvovali na Svjetskom prvenstvu u decembru, Arntsen i Aune su van stroja zbog povreda.

Upravo će naše rukometašice na startu kvalifikacija 20. marta u ,,Morači” odmjeriti snage sa snažnim norveškim timom.   

- Već u prvom meču čeka nas teška utakmica protiv Crne Gore. Crna Gora je dobar kolektiv i borbena ekipa. Jezgro tima igra zajedno u ŽRK Budućnost i trenira zajedno svaki dan. Pored toga, imaju nekoliko dobrih igračica u drugim klubovima Lige šampiona. Čvrsti su u odbrani, imaju brze igračice koje su dobre u kontranapadima. Milena Raičević kontroliše većinu stvari, a Jovanka Radičević je najbolji strijelac u Ligi šampiona - kazao je selektor Norveške.

Pratite nas!