Drugo uzastopno gostovanje i drugi poraz Budućnosti Bemax – Mec je slavio (29:23) u utakmici 11. kola EHF Lige šampiona i opravdao ulogu favorita pred svojim navijačima.

Francuski tim i drugi put ove sezone pokazao je kvalitet u međusobnim duelima protiv izabranica Bojane Popović, kažnjavao je sve greške protivnika, golovima iz kontri stigao do značajne prednosti, kojom je slomio otpor protivnika.

Osim na startu, kada je dva puta vodila (1:0 i 6:5), naša ekipa je konstantno bila u zaostatku, često bila bez rješenja u napadu...

„Plave“ su dobro parirale domaćinu do finiša prvog poluvremena, nakon prvih 30 minuta imale su četiri gola minusa, a sve je riješeno na početku nastavka, kada su dozvolile protivniku da serijom 8:2, dođe do dvocifrene prednosti (21:11, 39. minut) i riješi pitanje pobjednika.

Najefikasnija kod Budućnosti, ali i na utakmici bila je Matea Pletikosić sa sedam golova.

- Mec je bio favorit i tu ulogu je i opravdao. Imale smo dobrih perioda igre i u prvom i u drugom poluvremenu, a u finišu meča djevojke su pokazale borbenost, što je važno, jer moramo da igramo do posljednjeg minuta. Moramo da koristimo svaki minut u Ligi šampiona kako bi naučile nešto novo. Pokušaćemo da budemo bolje u narednom meču i da podignemo nivo igre sa mladim timom koji imamo - kazala je Popović.

Tri kola prije kraja grupne faze, naše šampionke zadržale su peto mjesto na tabeli grupe B i imaju tri boda više od norveškog Storhamara.

U narednom kolu, 21. januara u Podgoricu stiže Lokomotiva iz Zagreba.

 

Pratite nas!