Poslije dva kola u SBbet Prvoj ligi za rukometaše četiri tima imaju maksimalan učinak, a jedan od njih je i novajlija Budućnost.

Za takav učinak Podgoričana najzaslužniji je 28-godišnji Cetinjanin, Dejan Lipovina.

Nakon što je bio u timu 2. kola u izboru RSCG, bek "plavih" je u našem izboru najbolji igrač odloženog, 1. kola šampionata.

U pobjedi nad Jedinstvom (29:25), Lipovina je dao 12 golova, upisao tri asistencije i iznudio po sedmerac i isključenje.

- Nismo očekivali ovakav start, iako na svakoj utakmici idemo na pobjedu. Za sada se sve dobro, iako će biti potrebno vrijeme da zbog novih igrača sve dođe na svoje - rekao je Lipovina.

Duel sa Bjelopoljcima bio je vrlo uzbudljiv, a upravo su Lipovina i golman Dušan Cicmil odbili posljednji nalet Jedinstva.

- Bila je teška utakmica. Vodili smo, onda pali u igri, ali smo uspjeli da privedemo meč kraju u našu korist. Kada je bilo najteže, trener Nikola Jablan je tražio da povučem ekipu, što je i normalno, jer sam kapiten i to je moja uloga. Srećom, krenulo me je i išlo je dobro do kraja.

Cilj Budućnosti je opstanak, ali nema predaje ni protiv koga. Čak ni Lovćena, koji u nedjelju veće (19 časova) gostuje u Univerzitetskoj dvorani.

- Ako se ukaže prilika, pokušaćemo da dobijemo svaku utakmicu. Lovćen je prvi favorit za titulu, može da mu zaprijeti Budvanska rivijera, ali mislim da je klub iz mog grada ipak najbolji - zaključio je Lipovina.