Pandemija koronavirusa je natjerala holandskog biznismena Bertusa Servasa da smanji sponzorski ugovor Vive Kjelceu, klubu koji je učinio velikanom poljskog i evropskog rukometa.

U međuvremenu je odustala i energetska kompanija PGE, ali je Servas obećao da će spasiti klub čiji je predsjednik i naći novog sponzora.

I uspio je - Lomža, najveća pivara u Poljskoj, od danas je glavni sponzor prvaka Evrope iz 2016. godine, koji će se u naredne četiri godine zvati Lomža Vive Kjelce.

- Uspostavljanje saradnje s najboljom ekipom u istoriji poljskog rukometa je poseban trenutak za nas. Tim već godinama pruža navijačima mnogo razloga da budu ponosni. Potpisivanjem sponzorskog ugovora želimo da ga podržimo u borbi za nove pobjede i pružimo mu mogućnost za impresivan razvoj - rekla je Jagoda Ivančuk, predsjednica VAN PUR SA, vlasnika brenda Łomža.

Poznata pivara je sponzorskim ugovorom dobila i pravo da koristi igrače Kjelcea u promotivne svrhe. Ko zna, možda naš mladi desni bek Branko Vujović završi u nekoj reklami.