Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u Baru vršnjake iz Sjeverne Makedonije 30:29 i revanširala se poraz od dva gola razlike dan ranije (32:30).

U drugom kontrolnom meču najefikasniji su bili Mirko Latković sa 11, Andrej Dobrković dao je osam, a Radoš Premović pet golova.

Generacija koju predvode koordinator mlađih selekcija Draško Mrvaljević i trener Nedim Selmanović  mogli su da vide dosta stvari u sklopu uigravanja za veliki izazov koji ih očekuje naredne godine - Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Učešće na planetarnoj smotri, prva muška mlađa selekcija koja će učestovati na tom takmičenju, izborila je osvajanjem 12. mjesta na Evropskom prvenstvu u avgustu u Podgorici.

Za ovu  akciju stručni štab računa je na sljedeće igrače: golmani Savo Vujović i Nikola Vukić, krila Milan Nišavić, Andrija Radovanović, Edin Beharević i Mojaš Nikolić, pivoti Božo Vujović i Viktor Suknović, te bekovi Milorad Bakić, Radoš Premović, Dražen Peruničić, Andrej Dobrković, Matija Pejović, Igor Mrvaljević, Mirko Latković, Petar Radoičić i Dario Maslovar.

Zbog povreda akciju su propustili golman Dejan Čolović i pivot Semir Feka, kao i golman Lazar Sredanović kome nije blagovremeno dostavljen poziv od strane kluba.

 

 

Pratite nas!