Drugog dana Evropskog univerzitetskog prvenstva u Podgorici, razgovarali smo sa jednom od najvećih, ako ne i najvećom zvijezdom šampionata, Danijelom Stanćukom.

U pitanju je momak rođen 2004. godine, koji je u dresu Sućeave debitovao sa samo 16 godina, a u međuvremenu je postao i seniorski reprezentativac Rumunije i sa svojim nacionalnim timom će učestvovati na predstojećem prvenstvu Evrope.

Devetnaestogodišnji bek je student Univerziteta „Štefan ćel Mare” iz Sućeave, a sa zadovoljstvom je stigao u Podgoricu da pomogne svojim kolegama na putu ka što boljem plasmanu na ovom takmičenju. Za sada mu odlično ide, sa ekipom je ostvario dvije pobjede.

- Prvo želim da se zahvalim organizatoru turnira. Ovo je vrlo zanimljivo iskustvo i nešto novo za moje saigrače i mene. Igramo dobro i uživamo u rukometu, što je i najbitnije.

Rukomet koji igra u reprezentaciji je na vrhunskom nivou, ali je u Podgorici protekla dva dana bilo dosta drame.

- Drugačiji je rukomet, ali je dobar rukomet. Mogu da potvrdim da je čak i na visokom nivou.

Mladi rukometaš vjeruje da će njegova ekipa doći do jedne od medalja.

- Imamo jako dobar tim. Poznajemo se dobro, jer igramo dugo godina zajedno. Mislim da možemo da osvojimo zlato, ali moramo biti skoncentrisani kao na prve dvije utakmice. Naravno, i dati sve od sebe.

Reprezentativac Rumunije je velika nada seniorskog tima. Mladi igrač je ponosan što je sa reprezentacijom, nakon 28 godina, izborio prolaz na EP.

- Srećan sam sa ulogom u reprezentaciji. Poslije skoro tri decenije Rumunija se vraća na Evropsko prvenstvo. Zadovoljstvo je što ćemo u januaru u Njemačkoj biti dio lijepe priče i najveće scene. Daćemo sve što možemo kako bismo ostvarili najbolji mogući rezultat - zaključio je Stanćuk.