Na sastanku Izvršnog komiteta Mediteranske rukometne konfederacije, održanom u Podgorici proteklog vikenda, donijeto je niz odluka koje će dovesti do povećanja broja aktivnosti, čvršće saradnje i međusobne povezanosti, kao i podrške Svjetske rukometne federacije (IHF).

Ova sportska asocijacija, koja broji 24 članice, federacije zemalja koje izlaze na Mediteran, već duže od decenije svake godine organizuje šampionate nacionalnih selekcija za mlađe kagorije.

Kontinuitet ovih takmičenja, koji su izvanredna priprema za svjetska i prvenstva kontitenata, nije sporan, ali je odlučeno da se organizuju i seminari za edukaciju mladih sudija i trenera u okviru šampionata.

S tim u vezi, definisana je strategija za izradu odgovarajućih projekata i određena su lica za njeno sprovođenje, kako bi se osigurala obećana podrška Svjetske rukometne federacije.

Rukomet na pijesku, kao sport čija popularnost raste i koji je kandidat za olimpijski program, uvršten je u program aktivnosti Konfederacije za iduću godina.

Prvi šampionat u rukometu na pijesku održaće se u Valensiji (Španija), u okviru završnice španskog seniorskog prvenstva u avgustu sljedeće godine.

Na sastanku su određeni i domaćini prvenstava za narednu godinu, i to Grčka za igrače rođene 2002. godine, a Egipat za igračice rođene 2004. godine i mlađe.

Sastanak je vodio predsjednik Konfederacije Zoran Radojičić, koji je kolegama zahvalio na podršci i aktivnom učešću u radu.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve