Crna Gora završila je juče učešće na petom šampionatu Evrope. ,,Lavovi“ su upisali prvu pobjedu na evropskim prvenstvima, ali sa dva poraza nijesu uspjeli da dođu do druge runde.

Bjelorusija je, ispostavilo se, na kraju grupne faze, bila veliki zalogaj.

- Vjerovali smo da možemo ovaj san ili bajku produžiti još sedmicu u Beču, međutim, nijesmo uspjeli. Bjelorusija je još jednom pokazala da je snažna ekipa kojoj juče, jednostavno, nijesmo mogli da pariramo. Kako nijesmo riješili tranziciju ili brzi centar, pravili smo jednostavne greške koje su nas koštale plasmana u dalji krug takmičenja. Nijesmo iskoristili ni odličnu partiju Simića sa gola, tako da nam ostaje da izvučemo pouke sa te utakmice i komletnog turnira koji je bio izuzetno jak, ali i dragocjen zbog iskustva.

Prvi cilj, pobjeda, je ostvaren. Naš tim je u 2. kolu savladao Srbiju. Protiv Hrvatske pokazao u prvom poluvremenu izvanrednu igru, posebno u odbrani.

- Bilo je pozitivnih stvari. Pobjeda protiv Srbije dala nam je vjetar u leđa i mislim da će nam puno značiti. Uspjeli smo u toj namjeri i cilju koji smo čekali dugo. Ostaje nam da se spremimo i sljedeći put kada pobijedimo da to bude nešto sasvim normalno.

Pojedinačan učinak igrača?

- Jako sam zadovoljan sa zalaganjem i odnosom prema državnom grbu kod svih momaka. Moram da istaknem da smo poslije prve dvije utakmice dobili pozitivne kritike širom rukometne Evrope.  Zalaganje, odnos prema igri i odbrana je bilo na visokom nivou. To je ono što nas je krasilo i kroz kvalifikacije. Pokazali smo da možemo i na turniru gdje se utakmice igraju svaki drugi dan. Iskazali smo dozu emocije i adrenalina i sve ono što nas vuče naprijed. Dobili smo i nekoliko igrača koji su, takođe, stekli veliko iskustvo na EP. Gledam puno više pozitivne stvari, a sve ono negativno ili ono što može da se popravi ćemo, siguran sam, u nekoliko narednih dana analizirati i izvući pouke.

Crna Gora je izborila baraž za SP.

- Od 2013. godine nijesmo učestvovali na SP. Dug period. To nam je, takođe, primarni cilj, da budemo učesnici svih velikih takmičenja. Imamo pred sobom veliki cilj, a to je da se plasiramo na SP u Egiptu naredne godine. Uradićemo sve što bude do nas. Nešto puno ne razmišljam o rivalu, već sam siguran bilo ko da nam dođe da ćemo pružiti jak otpor, biti konkurentni, jer smo to pokazali i ovdje protiv Hrvatske i Srbije. Jedva čekam baraž i da se ponovo radujemo sa našim narodom. Naravno, nadam se da ćemo proći.

Navijači?

- Iskoristio bih i ovu priliku da se zahvalim svima koji su nas podržavali, bilo ih je puno, juče su stigli iz Crne Gore. Hvala im na tome. Zahvalio bih se Rukometnom savezu na odličnim uslovima koje smo imali tokom prirema i boravka u Gracu. Bilo nam je lijepo, ostaje žal što nijesmo produžili bajku još koji dan - rekao je selektor.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve