Katarina Bulatović za naš portal komentarisaće šampionat Evrope u Danskoj, a evo kako je vidjela igru crnogorskog nacionalnog tima protiv Francuske na premijeri grupe A.

- Utakmica je bila super za gledanje. Igrali smo čvrsto, igrali smo baš dobro, borbeno, požrtvovano i pametno. Da je bilo manje bespotrebnih grešaka mogla je utakmica drugačije da se završi. Ali, igra na početku šampionata raduje. Iako nismo uzeli bodove, vjerujem da će ovaj meč našem timu dati krila za Dansku i Sloveniju.

Ohrabruje Kaću disciplina i zrelost ,,lavica”.

- Vjerujem da će golmani biti malo bolji u nedjelju i da će ekipi dati dodatno samopouzdanje.

Poštovanje zadataka je stvar koja se našoj proslavljenoj rukometašici, posebno svidjela.

-  Svi su davali golove, igrali to što je trebalo, iskoristili smo krila, a vidjela sam da je svako imao zadatak i da se to poštovalo.

Gledala je Kaća i poraz Slovenije od Danske.

- Iskreno, ne znam šta bih rekla, vjerovatno da nijesu sa nama u grupi ne bih gledala utakmicu, radila bih nešto po kući. Utakmica nije bila ništa specijalna, ekipe nisu pokazale kvalitet, a sa onakvim sastavima mogli su puno bolje. Očekivala sam pobjedu domaćina, ali i veći otpor Slovenije. Barbara Lazovića bila je jedina svijetla tačka u reprezentaciji Slovenije, a Ana Gros je bila daleko ispod svog nivoa. Da bi Slovenija pobjeđivala mora puno bolje. Danska je jedno vrijeme igrala super u odbrani, iskoristili to što Slovenija nije imala krila na utakmici, na koja i nijesu obraćala pažnju. Ali, Danska na taj način ne može da igra protiv nas, zato što imamo dva super krila koja će svaku malu šansu da iskoriste. Zato i vjerujem, ako ponovimo onakvu utakmicu, da možemo da slavimo. Jer, ova igra koju smo pokazali bila je dobra. Uz to ne treba zaboraviti da je ovo bila prva utakmica na EP sa novim selektorom i novim sastavom. Vjerujem da ćemo u nedjelju igrati lakše, rasterećenije, sa iskustvom jedne utakmice više.

Poraz Mađarske od Hrvatske je prvorazredno iznenađenje.

- Samo ću reći - uh. Mađarska u najluđim snovima to nije očekivala. Prije neki dan čula sam se sa Gaborom kada su igrali sa Švedskom i znam kakve su im bile reakcije. Zato je ovo sigurno bio veliki šok za Mađarsku. Moraće nešto da mijenjaju. Hrvatska ih je nadigrala po svim segmentima, a Klujber je bila jedina svijetla tačka. Tako mlada je pokazala klasu, mada se od nje očekuju velike stvari, sa kojima se lagano nosi. Mislim da je ovaj rezultat, odnosno poraz Mađarske, veći šok od poraza Rumunije od Njemačke.

Pratite nas!