Dobar rad sa mlađim kategorijama je već nekoliko godina nešto čime se diče u RK Mornar 7.

Sada je stiglo i priznanje - kadetima barskog kluba je u subotu uručen pehar namijenjen šampionu Crne Gore, koji je osvojen još u maju, odlukom RSCG.

Ali, na to niko nije imao zamjerki, jer su mladi igrači Marka Kneževića i Steva-Šiška Nikočevića upisali 11 pobjeda i samo jedan remi prije prekida lige zbog pandemije koronavirusa,

- Od kraja pretprošle sezone, kada smo izgubili prvo mjesto zbog slabije gol-razlike za dva pogotka, zacrtali smo da budemo prvaci. Imali smo kvalitetnu ekipu, sa velikim brojem standardnih i povremenih kadetskih i pionirskih reprezentativaca. Pored toga, imali smo ono što je neophodno u kolektivnim sportovima - timski duh. Zalaganje na treninzima, poslušnost i naporan individualni rad su krunisani zvanjem šampiona Crne Gore - kaže Knežević.

Šampionska titula je samo stepenica u odrastanju mladih momaka, koji će dobiti šansu i u prvom timu u Prvoj ligi.

- Na veliku većinu ove djece računamo i u seniorskom timu Mornara 7, jer su tokom kadetske lige zavrijedili pažnju i povjerenje nas trenera. Svaki cilj koji se zacrta, ukoliko istinski vjeruješ u njega i stremiš ka njemu, na kraju će se i ostvariti - naglasio je Knežević.

Titulu prvaka Crne Gore u kadetskoj konkurenciji osvojili su golmani Petar Hadžiristić, David Drča, Aldin Agović i Mihajlo Kovačević, krila Zoran Gvozdenović, Mateja Dzarić, Viktor Karaniki, Miloš Raketić, Edin Beharović, Aleksa Ražnatović i Luka Guzina, bekovi Uroš Rakočević, Luka Karanikić, Enes Mulić, Danilo Gvozdenović, Lazar Gvozdenović, Emir Međedović i Stefan Bajić, te pivot Jovan Perović.