Berane 1949 je hit u kadetskoj ligi. Momci koje vodi Suad Skenderović lideri su prvenstva, sa učinkom pet od pet, a u posljednjem kolu pobijedili su Lovćen 28:27 golom Radoša Premovića 22 sekunde prije kraja.

Ovaj tim igra dopadljiv - ofanzivan rukomet, pa ne čudi što su sa 170 golova najefikasniji u ligi.

- Iskreno sam prezadovoljan sa ekipom. Preuzeo sam prije mjesec generaciju 2004, koju sam gledao na turniru na Cetinju. Ovo je kombinovani tim, od igrača Ivangrada i MORK Berane. Na turniru bili smo treći, izgubili smo od Sutjeske u polufinalu, a pobijedili Budvu. Od tada smo puno toga popravili i počeli smo dobro sezonu. Raduje posebno pobjeda protiv Lovćena koji ima najbolju rukometnu školu u Crnoj Gori - kazao je Skenderović.

Trener mladih rukometaša iz Berana brzo je postavio stvari na mjesto.

- Ubrzali smo igru. Forsiramo jaku odbranu, polukontru i kontru. Jakim i svakodnevnim treninzima radimo na ovim detaljima, a najviše vodimo računa o disciplini. Treniramo u dobrim uslovima, u novoj hali, a opština nam puno pomaže.

U naredna dva kola čekaju ih mečevi sa barskim i danilovgradskim timom.

- Liga je duga, a mi želimo da budemo konkurentni. Da li ćemo do kraja uspjeti, vidjećemo. Ako dobijemo naredna dva meča bićemo jedni od kandidata za titulu.

Složena situacija zbog virusa poziva na oprez. Vodi se računa o svemu.

- Jeste teško, roditelji se opravdano plaše za djecu, ali mi sve radimo da se sačuvamo. U tim godina priča je najvažnija. Psihologija je presudna.

Za Skenderovića je rad sa kadetima nešto što ga ispunjava. Dugo godina već radi i stvara igrače.

- Važno je da momci vole rukomet i da dolaze redovno da treniraju. Treba ih zadržati. Radimo na tome i pričamo sa njima. Najvažnije da imaju cilj, motiv... Sve što znam, želim na njih da prenesem.

Telentovani kadeti iz Berana tek su napravili pet koraka ka nečemu što bi moglo da ih približi lijepoj priči. Mnogi od njih su već odskočili, a Radoš Premović najdalje sa 13 golova u pobjedi nad Cetinjanima. Tu su još braća Eldan i Aldin Kastrat, Milan Nišavić, Viktor Lutovac, Luka Đuričanin i još mnogi drugi.

 

Pratite nas!