Reprezentativka Tatjana Brnović smatra da se nakon ,,Zlatne lige” treba okrenuti pozitivnim stvarima i oporaviti se potpuno do Evropskog prvenstva i prije svega u boljem fizičkom stanju dočekati obaveze u decembru.

,,Lavice” su u Danskoj rezultatski loše prošle, izgubile su od domaćina, Francuske i Norveške, puno golova primile iz brze igre, a napravile su i veliki broj tehničkih grešaka. Mnoge slabe stvari u igri mogu se opravdati odustvom nekoliko igračica, ali i slabijim fizčkim stanjem djevojaka koje su stigle iz Budućnosti. Međutim, neki detalji, kao malo više discipline i poštovanja lopte u napadu, za analizu su.

- Bile smo i oslabljene i mnoge od nas nedovoljno fizičke spremne da odgovore jakim rivalima. Prvi put smo nastupale u onakvom sastavu. Okolnosti su bile takve da se pola tima tek vraćalo u takmičarski ritam. Malo je što išlo u našu korist, ali probali smo da odigramo najbolje što možemo. Sigurna sam da ćemo na šampionatu Evrope biti i jače i bolje. Ovo je škola za nas koje ćemo imati veliku odgovornost za ono što nas očekuje - rekla je Brnović.

Realno Danska, Francuska i Norveška nijesu bolje za onoliku razliku sa kojom su slavili.

- Niko od nikoga nije za toliko bolji. Protiv Norveške nijesmo sve ispoštovale, a bilo je bolje. U svakom slučaju, za mnoge od nas, koje smo se tek vratile utakmicama, turnir je bio pun pogodak. I ne bih gledala loše stvari, važno je, ipak, bilo da igramo - jasna je Brnović.

 

Pratite nas!