Crna Gora biće domaćin Evropskog prvenstva 2021. godine za igračice do 17 godina, odlučio je Izvršni odbor Evropske rukometne federacije koji je razmatrao aplikacije i odredio domaćine prvenstava za mlađe kategorije.

To je novo priznanje za Rukometni savez Crne Gore i potvrda povjerenja koje „evropska kuća rukometa“ ima u organizacione sposobnosti našeg Saveza, koji je u periodu nakon obnove nezavisnosti naše države, bio domaćin više međunarodnih takmičenja u mlađim kategorijama.

Prvenstvo će biti održano narednog ljeta u Podgorici, a trener generacije igračica rođenih 2004. godine i mlađih je Ivan Terzić.

Rukometni savez Crne Gore će naredne godine biti i domaćin Evropskog prvenstva B divizije za kadete, koje je odgođeno za januar 2021. (prvobitni termin je bio avgust ove godine), zbog pandemije corona virusa u svijetu.

Navedena dva takmičenja u narednoj godini biće sjajna uvertira za najveći rukometni događaj organizovan u našoj državi - Evropsko prvenstvo za rukometašice koje je na programu 2022. godini, a čiji domaćini su još Slovenija i Sjeverna Makedonija.