Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, pružio je snažnu podršku i poželio uspješan nastup ženskoj rukometnoj reprezentaciji Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Prvi čovjek COK-a kazao je da ,,lavice“ imaju posebno mjesto u svim pričama i razmišljanjima, jer je prva olimpijska medalja osvojena 2012. godine u Londonu, bila za ponos Crnoj Gori.

Povodom predstojećeg rukometnog događaja, Simonović je razgovarao sa predsjednikom Rukometnog saveza Petrom Kapisodom.

Obojica priželjkuju velike stvari, posebno za narednu godinu, u kojoj će Podgorica biti domaćin olimpijskog kvalifikacionog turnira.

- Sportistima i sportskim radnicima glavna i najveća želja je da se nađu na Olimpijskim igrama - kazao je Simonović. - Razgovori sa Kapisodom uvijek su posebno dragi, a naročito otkad se nalazi u ovoj ulozi, s obzirom na to da ga jako cijenim kao veoma preduzimljivog i sjajnog momka, još od njegovih sportskih dana i borilišta, pa sve do danas. Ne samo što ima sportski duh, već vrlo dobro razumije sport, njegovu suštinu i značaj i zahvaljujući tome je nakon uspješne karijere postao i veoma uspješan sportski radnik. Drago mi je da smo se vidjeli pred ovo veliko takmičenja, a nakon hrabrih poteza koje je povukao u posljednje vrijeme. Mislim da možemo očekivati novu energiju u rukometnom sportu. Moguće da rezultat u svakom trenutku ne isprati nove poteze, ali oni, u svakom slučaju, jesu vizionarski i originalni. Siguran sam da će, ako ne na kratak, onda sigurno na duži rok dati veoma dobre rezultate. Znam, takođe, da je prije velikih poteza dobro razmislio o svemu, a pravi ljudi imaju hrabrosti, znanja i iskustva da donesu takve odluke. Onako kako je igrao nastavio je da vodi Savez, naš rukomet – kao jedan od sportova u kojima Crna Gora može napraviti rezultat - jasan je bio predsjednik COK-a.

Simonović je kazao da će COK pomagati svima koji se budu borili za olimpijska odličja.

- Naročito imamo obavezu prema Rukometnom savezu koji će biti domaćin kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji je odložen za mart. Savez se suočio sa velikim troškovima, a obaveze u vezi sa turnirom, napraviće nove.

Kapisoda je istako važnu, partnersku ulogu Crnogorskog olimpijskog komiteta i Rukometnog saveza.

- Crnogorski olimpijski komitet i predsjednik Simonović, su naš pouzdani partner sa kojim kontinuirano radimo. Nadam se da će u ovom maniru biti nastavljena saradnja. Zadovoljstvo mi je što imam čast sa ovakvim predsjednikom, oko svih ključnih stvari, da se ponekad posavjetujem, a to puno znači. Drago mi je što je COK i moja kuća, gdje sam uvijek dobrodošao. Naravno, očekujem predsjednika Simonovića u prijateljsku posjetu našem Savezu. Vrata su mu uvijek otvorena - kazao je Kapisoda.