Odskočio je daleko. A može i dalje. Primjer je posvećenosti. Andrijevčanin ima sve da uspije.

To je Aleksandar Bakić, najmlađi član našeg rukometnog tima i jedan od debitanata koji je predstavljao Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Gracu.

Jedini je momak iz crnogorske lige koji je uspio da poleti do Austrije i u dresu sa crnogorskim grbom ostvari prvu pobjedu na evropskim prvenstvima.

Njegove emocije na terenu, u sva tri meča, bile su za čistu desetku. Letio je kod golova, letio je i dok je proslavljao golove, odbrane i istorijsku pobjedu.

- Uvijek, najčistijeg srca, dolazim na okupljanja nacionalnog tima. I zaista su tada emocije najjače, mada, neke uspijem da sačuvam samo za sebe. Pokušavao sam i u Gracu. Često sam pri zagrijavanju i poslije utakmica, razmišljao o tome gdje sam. Nisam ni onda mogao da vjerujem da mi se ukazala šansa i da ću igrati. Doživo sam to veoma jako, kao što sam vrlo snažno doživo boravak u Gracu - kazao je Bakić.

Pomogli su mu iskusniji saigrači.

- Savjetovali su me i bodrili. Disali smo kao jedan. Osjećao sam se kao da sam godinama dio tima. Mislim da sam se dobro uklopio.

,,Lavovi“ su bili blizu prolaza u drugu fazu. Ali mali korak je bio veliki korak. Bjelorusija je, ipak, bila jača.

- Pobjeda protiv Srbije i sama utakmica nas je istrošila. Kao da nam je uzela emociju i snagu. Nije opravdanje za posljedni meč, jer smo mogli bolje. Ali, iscrpljenost je bila jedan od faktora poraza.

Crnoj Gori je trijumf u Gracu donio baraž za Svjetsko prvenstvo.

- To je super.Vidjećemo ko će sa nama, možda Francuska... Čekamo protivnika.

U daljem razgovoru za naš portal Bakić je apostrofirao raniji rad u reprezentaciji.

- Pomogli su mi treninzi tokom EHF nedjelja. Značilo mi je to baš puno.

Mladi igrač u Komovima pokriva i bekovsku poziciju. U reprezentaciji je igrao lijevo krilo. Može sve...

- Moja prava pozicija je lijevo krilo, ali vazda mogu da pokrijem poziciju beka.

Stigao je juče kući, odmara se, od Komova je dobio pauzu nekoliko dana. Zahvalan je zbog podrške koju je svakodnevno dobijao na EP.

- Oduševljen sam i ponosan zbog riječi podrške sugrađana, kluba, posebno porodice koja je uz mene od starta. Srećan sam što sam predstavljao sebe, porodicu, klub i grad.

 

Kreće brzo, pripreme u Budvi

- Od kluba sam dobio pauzu, a brzo ćemo na pripreme. Nekoliko dana ostaćemo u Budvi. Nadam se da ćemo u nastavku šampionata ostati  u dobrom ritmu. Mislim da dobro igramo i da se razlikujemo, što nam je i cilj. Kupimo fore velikih ekipa i sklapamo.

 

Sa starijim igračima od početka

- Još kao mlađi počeo sam da treniram i da igram sa momcima koji su bili nekoliko godina stariji od mene. Možda je to presudni faktor.

Pratite nas!