Navikli smo da žrijeb bude spektakularan, ovaj će biti drugačiji.

Zbog pandemije koronavirusa, u virtuelnom studiju u Beču izabraće se grupe za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se 2022. godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Rukometaši Crne Gore su u 2. šeširu. U kvalifikacijama će nastupati 32 reprezentacije, koje će biti podijeljene u osam grupa.

Plasman na 15. EHF Euro izboriće po dvije najbolje selekcije, kao i četiri najuspješnija trećeplasirana sastava. Kao i do sada, u određivanju poretka trećeplasiranih timova neće se računati rezultati sa ekipama koje završe posljednje u grupi.

- Volio bih da iz prvog šešira dobijemo Češku, ne zbog toga što je jedan od lakših protivnika, već da joj u dva meča dokažemo da smo bolji tim. To bismo, siguran sam, pokazali i u junu da smo igrali u baražu za Svjetsko prvenstvo. Siguran sam da bismo bili veoma motivisani, naročito ako ne dobijemo specijalnu pozivnicu za Svjetsko prvenstvo. Mislim da smo sazreli kao reprezentacija i ne plašim se protivnika iz trećeg i četvrtog šešira, iako i tu ima nezgodnih rivala, sa sjajnim sastavima - rekao je selektor Zoran Roganović.

https://www.instagram.com/p/CBcyOyvqZdK/

Kao što je poznato, EHF je odlučio da se ne igra baraž za Svjetsko prvenstvo u Egiptu, već da na sjever Afrike pošalje 14 najboljih selekcija sa EP.

Crnoj Gori je ostala šansa da dobije vajld-kard.

- Iskren da budem, i dalje se nadam da ćemo ipak dobiti priliku da nastupimo na Svjetskom prvenstvu pozivom od strane IHF-a, odnosno dobijanjem vajld-karte. To bi značilo da, ipak, možemo da nastavimo tamo gdje smo stali u januaru poslije Evropskog prvenstva i da ćemo imati kontinuitet koji je potreban ovoj ekipi. Tako da je moj fokus, a i cijele ekipe, prevashodno ka Svjetskom prvenstvu. Ukoliko, ipak, ne dobijemo pozivnicu onda bismo bili u raskoraku i izgubili bismo dosta vremena između velikih takmičenja - poručio je Roganović.

Prvi šešir: Norveška, Švedska, Danska, Njemačka, Francuska, Slovenija, Češka, Island.

Drugi šešir: Austrija, Bjelorusija, Portugal, Sjeverna Makedonija, Srbija, Rusija, Crna Gora, Holandija.

Treći šešir: Švajcarska, Litvanija, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Letonija, Poljska, Belgija.

Četvrti šešir: Finska, Italija, Turska, Izrael, Estonija, Grčka, Kosovo, Farska Ostrva.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve