Na današnji dan, 18 septembra 1962. godine, u Nikšiću je osnovan je prvi ženski rukometni klub, tada pod imenom Mladost.

Klub se 1963. prvi put takmičio na prvenstvu srednje zone i igrao svoju prvu utakmicu protiv Gimnazije iz Titograda. U to vrijeme jedna od najboljih igračica kluba bila je Desa Barović.

Iste godine 13. i 14. juna na republičkom prvenstvu nikšićka ekipa zauzima 5. mjesto i ostvaruje prvu pobjedu, protiv Partizana iz Tivta (6:3).

Na juniorskom prvestvu, koje je odrzano 8. i 9. juna, osvojeno je 4. mjesto.

Klub se 1965. prvi put pojavljuje sa imenom Nikšić, a ostvaruje izvanredan rezultat i zauzima 3. mjesto pobjedama protiv Lovćena 10:3 i Ivangrada 19:1. Najbolje igračice tog perioda bile su sestre Jovanović, dok je najbolji strijelac bila Đana Jovanović sa 24 gola.

Narednih godina Nikšić prijavljuje dvije ekipe u takmičenjima kao Sutjeska i Čelik, što je bilo zvanično ime kluba sve do 1984. godine.

Na Skupštini 18. septembra 1984, na 22. godišnjicu, ŽRK Čelik je dobio novo ime - ŽRK NIKŠIĆ, jer je dotadašnji sponzor, Željezara, prestala da sponzoriše klub.

Novi sponzor kluba je postala Elektroprivreda Crne Gore, na čelu sa Bobom Lješkovićem i Jakšom Vujkovićem. Na toj skupštini za trenera je ponovo izabran Marko Đukanović, koji i sada vodi taj klub.

Povratnik u Prvu ligu je iznjedrio veliki broj talenata, a najpoznatije ime je svakako Radmila Miljanić, sada Petrović.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve