Golman crnogorske reprezentacije Nikola Matović operisao je prednji ukršteni ligament koljena početkom februara, a poslije teške povrede koju je doživio protiv Islanda u posljednjem meču „lavova” na EP u Mađarskoj i Slovačkoj, brzo će i na teren.

Računa da će u svom novom klubu, u Švedskoj (Amo), već od septembra stati na gol. Oporavak je očekivano bio dug, težak, ali je izdržao.

- Još mjesec i po-dva da se pripazim, jer još nijesam spreman za teren. Počeo sam sa trčanjem i skokovima, a planirano je da u spetembru počnem da igram - kazao je Matović za naš portal.

Od prvog dana optimizam je gurao našeg reprezentativca kroz oporavak. Ima i dalje malo straha kod nekih vježbi, ali...

- Lagao bih kada bih kazao da nema straha. Jer, kada radim neku vježbu koja je nova, imam osjećaj da ne mogu, a ustvari nakon nekoliko ponavljavanja vidim da je samo psiha u pitanju. Mogu sigurno da kažem da sam od prvog dana otpimista i ako je trebalo da se desi ovako nešto bolje sada nego za 10 godina, kada bi bilo pitanje povratka na teren. Sjećam se, kada sam izašao iz bolnice, i kada sam se pomagao štakama, da su bukvalno iz dana u dan na TV-u bile utakmice Lige šampiona ili Bundeslige... A meni se trenira i igra...

Iz Makedonije naš reprezentativac probaće u Švedskoj da dođe ponovo do prave forme.

- Partije iz Makedonije preporučile su me reprezentaciji i upravo je nacionalni dres najzaslužniji za novi angažman u Švedskoj. Čeka me nešto novo, a nadam se da će i moja karijera u novom klubu da ide uzlaznom putanjom. Uželio sam se terena i nadam se da će ova sezona biti moja najbolja - istakao je Matović.

Zahvalan je mnogima na oporavku.

- Operisao me je doktor Nikola Bulatović, oporavak sam radio sa najboljim fizioterapeutom na Balkanu, Andrijom Damjanovićem, a ostatak sam proveo u radu sa Igorom Ognjenovićem, koji je mađioničar. Ne postoji druga riječ koja bi opisala Igora.

Nada se da će kada krenu obaveze u Švedskoj doći do dobrog zamaha koji će ga vratiti reprezentaciji.

- Moja želja nikada nije bila upitna, ako procijeni selektor Roganović da sam spreman, sa zadovoljstvom ću nositi dres našeg tima.

Koljeno Matovića sluša - potrebne su mu utakmice.

- Danas se na primjer ne sjećam da me koljeno boljelo, ali znam dobro šta sam rekao sebi: ako se desi nešto slično pocijepaću loptu i biće kraj. Ali, sve je prošlo, za desetak dana putujem u Švedsku. Klub je izuzetno korektan bio u ovom periodu. Dozvolili su i da prvi mjesec radim po planu trenera. Trebalo bi 1. septembra da budem spreman za treninge sa ekipom, odnosno za rad sa loptom. Nadam se da ću Amu sve ovo vratiti na pravi način kada počne liga - poručio je Matović.

Pratite nas!