Bobana Krstović u ponedjeljak bi mogla da zaokruži lijepu rukometnu priču.

Djevojka iz Crne Gore, koja je u 21. godini završila Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (diplomirani trener, smjer rukomet), boriće se za EHF Pro licencu master trenera. Veliko zvanje za djevojku koja je 2013. godne osnovala Ženski rukometni klub Zetu.

- Mogla bih do važne diplome, najvećeg trenerskog zvanja. Mislim da ću, ako sve završi kako treba, biti najmlađi ženski trener u Regionu za ovim zvanjem. Malo sam i opterećena, što je normalno, ali vjerujem da će se sve dobro završiti - rekla je Bobana.

Ima sedmogodišnji trenerski staž, odradila je pripravnički u našem najtrofejnijem klubu - ŽRK Budućnost.

- Prvo sam radila pripravnički staž u Budućnost, u mlađim kategorijama, u međuvremenu otvorila klub, sticala praktično iskustvo, jer sam teoretsko već imala.

Zbog povrede ruke odustala je od rukometa, ali je vrlo brzo okrenula stvari u svoju korist.

- Bio je to težak period, odustala sam, ali nijesam mogla bez rukometa. Upisala sam fakultet i odlučila da budem trener.

Ponosna je na rukometašice koje trenira.

- U klubu radimo sa četiri generacije. Članovi smo Druge lige i Pionirske lige. Od skoro, od novembra, počeli smo da treniramo u sali, odnosno dvorani, sa pravim dimenzijama. Do skoro smo se se snalazili. Trenirli smo u sali bez linija, pravih dimenzija, bilo je teško, ali smo uspjeli. Sve je bolje i drugačije, odnosno na boljem nivou.

Bobana sa djevojčicama radi svakodnevno. Klub je isključivo sastavljen od igračica iz Zete.

- Nemamo igračica sa strane. Djevojčice su iz Zete. Nadam se da ćemo animirati još veći broj djevojčica. Veoma vodimo računa o mladima, to je naš fokus i budućnost.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve