Poslije ubjedljivih poraza od Francuske (29:13) i Danske (36:23), rukometašice Crne Gore su donekle popravile utisak na utakmici sa Norveškom.

Na zatvaranju Zlazne lige, „lavice” su od velikana iz Skandinavije poražene 34:28, a najbolje su bile Đurđina Jauković i Itana Grbić sa po sedam golova.

- Iz utakmice u utakmicu smo igrale bolje. Vidio se napredak u igri u napadu u duelu protiv Danske, a protiv Norveške smo pružile najbolje izdanje u tom segmentu. Istina, primile smo veliki broj golova - istakla je Jaukovićeva.

Bek fracuskog Bresta smatra da Crna Gora, bez nekoliko važnih igračica, nije mogla mnogo više.

- Ponosna sam na ekipu jer smo pružile maksimum, iako nije bilo lako odigrati tri meča u samo četiri dana protiv ovako jakih protivnika. Sve reprezentacije osim nas su došle u najjačima sastavima, dok je za nas ovo bila dobra provjera za ono što slijedi. Na Evropskom prvenstvu u decembru bićemo jače za Jelenu Despotović, Mateu Pletikosić i Martu Batinović, pa vjerujem da će i igra biti bolja - naglasila je 24-godišnja Nikšićanka.

Raspoložena Grbićeva (pet golova u prvom poluvremenu) pobrinula se da „lavice” održavaju priključak za osvajačem turnira, ali senzacija nije bila moguća.

- Ovo je naše najbolje izdanje na turniru. Po prvi put smo ispoštovale sve što smo dogovorile u svlačionici. Moglo je da bude i puno bolje, naročito u odbrani na početku meča, ali raduje ovakvo izdanje protiv sjajnog protivnika i u odbrani i u napadu - istakla je djevojka koja je igrala na poziciji srednjeg beka.

Grbićeva ističe da ekipa nije fizički na potrebnom nivou, naročito djevojke iz Budućnosti koje su preležale koronavirus.

- Igrale smo protiv tri najjače reprezentacije u rukometnom svijetu. Sigurno da su ove dobre provjere, imamo dosta materijala i može da se izvuče pozitivnih stvari. Bilo je i dosta grešaka, to moramo da ispravimo do Evropskog prvenstva. Možemo da kažemo da je ovo dobro došlo svima nama - naglasila je Itana Grbić.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve