Anastasija Babović u avgustu je pokidala ligamente lijevog koljena u dresu Krajove. U oktobru 2021. godine imala je istu povredu na desnom koljenu. Mlada golmanka, nakon operacije, došla je kući, oporavlja se… Prvi dio oporavka obavlja sa fizioterapeutom Mitrom Vujovićem, a za otprilike mjesec otputovaće u Beograd gdje će nastaviti sa radom. Svjesna je da će sezonu propustiti, a najviše žali zbog Evropskog prenstva.   

- Oporavak teče dobro, mjesec i 13 dana radim sa fizioterapeutom Vujovićem. Ovaj dio oporavka brzo je prošao, bolje se osjećam i sve lakše podnosim. Nažalost, imam dovoljno iskustva sa povredama - kazala je Babović.

Anastasija nije klonula duhom. Jaka je i tvrdi da će sve izdržati. A kako izdržava?

- Kako moram, ne postoji drugi način. Znam da ću se vratiti bolja. Imam više samopouzdanja, neke stvari podnosim dobro s obzirom na moje godine. Sigurna sam, kada sve ovo prođe, da me čekaju lijepe stvari.

Sa rumunskom ekipom nastaviće saradnju i naredne dvije sezone. Imala je odličan učinak u pripremnom periodu u dresu Krajove.

- Dobro sam ušla u pripreme, branila pet utakmica po 30 minuta, a kada sam najmanje očekivala doživjela sam povredu. Čini mi se da nikad nijesam bila spremnija. Bila sam potpuno ispunjena što se tiče rukometa i privatnih stvari. Nadam se da u budućnosti povreda više neće biti.

Teško joj je zbog Evropskog prvenstva.

- Iskreno, najviše žalim zbog Evropskog prvenstva. Ali mlada sam, možda još neko svjetsko ili evropsko  se organizuje kod nas. Teško mi je da pričam, a djevojkama želim najbolje stvari. Vjerujem da će napraviti lijepu priču - poručila je Babović.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve