- Ne mogu da opišem koliko mi znači što sam u reprezentaciji. Iza mene je dug oporavak, propustila sam dobre stvari, ali sada sam tu, a to je najvažnije. Uželjela sam se kuće, porodice i reprezentacije - kazala je Anastasija Babović koja se prošle godine u ovo vrijeme oporavljala od teške operacije.

Na sreću, mlada golmanka je, nakon dugog, studioznog oporavka, stala na noge.

- Koljeno je super, a najvažnije da sam u Mađarskoj, bez obzira što smo propustili veliki broj utakmica, uspjela da prikupim minute i da ispunim ono zbog čega sam došla. Stigla sam na pripreme nakon karantina od deset dana, ali sam i u tom periodu radila kod kuće.

Mlada ,,lavica” kaže da se nikad bolje nije osjećala.

- Prije svega, zaliječila sam koljeno, nemam više nikakvih problema. A to je bio cilj. Treniram sto posto, a to što sam ovdje sa nacionalnim timom samo je motiv više sa radim bolje i da vjerujem. Posebno sam na sebe ponosna, izdržala sam i bila strpljiva. Nadam se da će moja forma biti sve bolja i bolja i da je ovo početak lijepe priče u reprezentaciji.

U specifičnim okolnostima sve selekcije koje će nastupati na EP, okupile su se oko novog zadatka. Virus je uticao i na formu i na mnoga raspoloženja.

- Uslovi jesu specifični. A i mi ćemo na EP oslabljeni. Mislim da će nam Milena puno nedostajati, jer je bila stub ekipe. Mi ćemo, svakako pokušati da se u ovom periodu kvalitetno pripremimo, a imamo dobru osnovu. Atmosfera je odlična, radimo odlično i čekamo prvi meč u Danskoj.

U grupi sa ,,lavicama” su Francuska, Danska i Slovenija. Opasni protivnici.

- Mislim da karakterom i energijom, koja je specifična, možemo da nadomjestimo mnoge stvari i napravimo dosta. Naša grupa je teška, neće nam biti lako. Sigurna sam da će Evropsko prvenstvo biti kvalitetno, a nadam se dobrom rezultatu našeg tima.

Pratite nas!