Prethodnih sezona pri vrhu liste strijelaca mađarske lige uvijek je bilo nekoliko Crnogoraca, a gotovo stalno je prvi među njima bio Miloš Vujović.

Sada tu čast ima Igor Marković, koji je treći sa 95 golova, a njegov nasljednik na poziciji lijevog krila u reprezentaciji Crne Gore je na 38. mjestu sa 55.

Razlog zašto je to tako je povreda pete, koja 26-godišnjeg Cetinjanina muči od juna prošle godine.

Leteće krilo “lavova” se povrijedilo protiv na kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo protiv Farskih Ostrva i od tada se muči.

Odigrao je devet utakmica za Tatabanju u mađarskom šampionatu, ali pod injekcijama, zbog čega je pred Evropsko prvenstvo ponovo osjetio jak bol i od tada je van terena.

Već dva mjeseca se u sopstvenoj režiji liječi u Crnoj Gori i Berlinu, gradu u kojem će igrati od naredne sezone.

Vujović u glavnom gradu Njemačke trenira u teretani pod nadzorom kondicionih trenera svog budućeg kluba, Fuhsea, a ima i terapije.

- Liječio sam se kod fizioterapeuta reprezentacije Andrije Damjanovića, koji mi se maksimalno posvetio. Tada je došao poziv iz Berlina, gdje smo radili novi pregled magnetnom rezonancom, na kojem mi je ustanovljen stepen povrede fascije. Radim i terapije “šokvejvom”, a ovdje ću biti do 23. marta, kada se vraćam u Crnu Goru na nastavak liječenja - rekao je Vujović.

U Berlinu je smješten kod budućeg saigrača, srpskog golmana Dejana Milosavljeva.

- Nemam riječi da opišem kako me je dočekao. Nismo se ranije znali, ali me je prihvatio kao brata. Uputio me je u sve što bi trebalo da znam, a i zajedno idemo na treninge u teretani, jer se i on oporavlja od povrede koljena.

Iako je zadovoljan kako se osjeća, napominje da ne smije da žuri sa povratkom na teren.

- Oporavak ide super, ali sam već puno propustio za ovu sezonu. Ne bih volio da požurim i napravim još jedan problem. Moram da odmaram bar još tri sedmice, a na teren ću se vratiti samo kada budem 100 odsto siguran da sam potpuno spreman.

U Berlinu je gledao i nekoliko utakmica svog budućeg kluba i ne krije da je fasciniran Bundesligom.

- O budućem klubu sam stekao sve najbolje utiske. Jedva čekam da prođe ljeto i uskočim u vatru, jer se ovdje već osjećam kao da sam kući, kao da sam domaći igrač. Ubijeđen sam da će da mi “legne” i liga i pozicija u kojoj ću da se nađem. Biću prvo lijuevo krilo, i to u jednu ruku nosi veliku težinu, jer su veliki pritisak i očekivanja, ali ja to jedva čekam.

Fuhse je u nedjelju na svom terenu poražen od Flenzburga na svom terenu, čime je propustio šansu da se bori za sam vrh.

- Cilj za ovu sezonu je bio da se uzme jedno od prva tri mjesta, kako bi se stiglo do Lige šampiona, ali su problem napravile povrede. Prvo Milosavljeva, jer sve kreće od njega, a ond ai glavnih bekova Paula Druksa i Fabijana Videa. Čeka se njihov oporavak, kako bi se ispunio drugi cilj - osvajanje EHF kupa. Finalnu turnir se organizuje u Berlinu, samo je potrebno da se stvari poklope - zaključio je Vujović.

Sreća nas je konačno pogledala na žrijebu

Miloš je u Njemačkoj sačekao vijesti iz Beča, gdje je Crna Gora dobila rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Iz kuglica je izvučena Češka, revanš je u našoj zemlji i čini se da je to velika šansa za “lavove”.

- Mislim da nismo mogli bolje da prođemo, sreća nas je pogledala nakon duže vremena. Ovo moramo da iskoristimo. Moramo da nastavimo sa učešćima na velikim takmičenjima, ovo je idealna prilika za to. Pritisak će se vjerovatno stvoriti, ali više nismo malo da se toga plašimo. Možemo i moramo do Svjetskog prvenstva, želimo da opet obradujemo naciju - jasan je Vujović.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve