Crna Gora ide na pobjedu. ,,Lavice” se neće baviti kalkulacijama, spremale su se za ključni, današnji  meč sa Rumunijom i sve će uraditi da sa maksimalnim učinkom izbore plasman na OI.

Rukometašice Rumunije sinoć su poražene od Norveške, a kola su nizbrdo krenula od 2. poluvremena kada su izgubile snažan osjećaj u defanzivi, a u napadu ponestalo ideja.

- Rumunija je u 1. poluvremenu igrala hrabro i odlučno, sa malim fondom igračica. Oslanjali su se na prepoznatiljivu saradnju Neagu - Pintea, što smo i znali, a ostale su učestvovale onoliko koliko im Kris prosljeđivali lopti. U suštini, to je ono na čemu Rumunija najviše bazira igru - kazala je Bojana Popović, prva saradnica selektora Kima Rasmusena.

Vidi Bojana još neke kvalitete rumunske ekipe:

- Imaju dobre golmanke i novu odbranu koja je postavljena prilično čvrsto u sredini, a mi imamo tu varijantu da šutnemo spolja. Sa lijeve strane najviše. Ali, ipak, više ćemo sa sobom baviti. Želimo da sklopimo dobru odbranu, da damo maksimum i sa jakom energijom da slavimo.

Naš tim može i sa četiri gola razlike da izgubi, u igri je remi...

- Na sve to ne gledamo kao na teret, već kao na odlučujuću, posljednju utakmicu. Treba igrati kao da nije postojao prvi meč sa Norveškom, već gledati kao na dobar uvod,  kroz trening sa najboljom ekipom. Kroz takav trening smo vidjeli stvari koje moramo i možemo bolje da radimo i one koje su bile dobre.

Posljednji meč na kvalifikacionom turniru u dvorani ,,Verde” zakazan je za 16 sati.

 

Pratite nas!