Levalea 2010 uporedo se sprema za nastavak šampionata i u pripremi je majskog turnira gdje će proslaviti jubilej deset godina od osnivanja kluba.

Izvjestan je nastup velikog broja gostujućih ekipa, a skoro je zaokružena priča oko dolaska  reprezentacije Njemačke 2004. godište.

- Već smo ušli u priču i 90% je završili - na turniru će učestvovati reprezentacija Njemačke 2004. godište. Planiramo da proširimo broj učesnika, moguće je sa 12 ekipa da krenemo u turnir. Već smo stupili u kontakt sa selektorom ženske reprezentacije Johansonom, koji bi mogao da nam pomogne oko angažovanja švedske ekipe. Naglasio bih da ćemo na turniru proslaviti za nas značajan jubilej - kazao je trener Nikšićanki Dragan Đurđevac.

Do tada ispred nikšićkog kluba su velike obaveze. Jesenji dio sezone završili su  maksimalnim učinkom.

Lider želi tu da ostane.

- Počeli smo sa radom 13. januara, planiramo dvije sedmice kondicionih treninga, zakazali smo nekoliko prijateljskih utakmica sa Izviđačem i Splitom, do početka Kupa 16. februara sa ekipom Ulcinja. Za nas je, svakako, kondicioni dio rada važan kao baza za ono dalje što nas čeka. Svjesni smo da sportisti najmanje vole ovaj dio rada, ali on je temelj za budućnost.

Želja stručnog štaba je da u nastavak sezone uključi mlađe igračice. Na taj način iskusnije, koje vode glavnu riječ na terenu, bile bi dobrim dijelom rasterećene.

- Ako u tome uspijemo, uz dobar rezutat, onda možemo da zaključimo da smo napravili pravu stvar. Cilj je, naravno, isti, guraćemo od  kola do kola i vidjećemo hoćemo li održati  kontinuitet. Prioritet  u startu je da kroz kup takmičenje uđemo što spremniji.

Klub je napustila kadetska reprezentativka Ivana Đurović. Igračica rođena 2002. godine otišla je u Rudar.

Pratite nas!