Ženska seniorska reprezentacija sjutra putuje za Skoplje, gdje će u četvrtak igrati protiv Sjeverne Makedonije u EHF Euro kupu.

Selektorka Bojana Popović suočena je sa brojnim problemima zbog povreda i izostanaka nekoliko igračica, ali „lavice“ vjeruju da će pružiti dobro izdanje u duelu koji nema rezultatski značaj, jer je EHF Euro kup takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje se održava u novembru naredne godine i Norveška kao aktuelni šampion Starog kontinenta, te predstavlja zamjenu za kvalifikacije koje će se igrati u istim terminima.

Itana Grbić, srednji bek reprezentacije Crne Gore, kazala je da je uvijek posebna emocija kada se okupi nacionalni tim.

- Uvijek je posebna emocija i energija kada nastupamo za reprezentaciju. Uvijek rado dođemo i srećne smo zbog toga. Utakmice protiv Sjeverne Makedonije nemaju rezultatskog značaja, ali će nam značiti u ovako oslabljenom, izmijenjenom i novom sastavu da vidimo koliko možemo.

Šta možemo da očekujemo od novog, oslabljenog i mladog sastava?

- Borbu. Nemamo šta da izgubimo, a naše je da se borimo, slušamo selektorku Bojanu Popović i vidjećemo koliko će nam to pomoći.

Jeste li upoznati sa kvalitetom protivnika?

- Iskreno, nijesmo imali vremena da ih pratimo, s obzirom da je EHF sedmice u sred sezone. Na primjer, kolo francuske lige se tek prije dva dana završilo, ali imamo vremena da ih spremimo na pravi način.

Raspored je takav da do Svjetskog prvenstva u Španiji, osim ova dva meča, nemate provjera. Imate i mnogo problema, a već sada je jasno da je svaki meč značajan i biće teško?

- Ne treba da nas interesuje kakva je Sjeverna Makedonija, odnosno u kakvom je sastavu, već da ove utakmice zbog nas i Svjetskog prvenstva na najbolji način iskoristimo. Nadam se da ćemo oba meča sa Makedonkama iskoristiti na najbolji način - ispričala je Grbić.

Marina Rajčić, golmanka reprezentacije Crne Gore srećna je što je tim na okupu.

- Uvijek je posebno vrijeme kada dolazim na pripreme reprezentacije. Čast je biti sa ekipom, a posebno sam srećna što imam priliku da ponovo vidim djevojke koje zbog klupskih obaveza nijesam u prilici češće da gledam. Konačno smo na okupu nakon Olimpijskih igara, počinjemo da gradimo nove stvari, a kreće i drugi olimpijski ciklus koji će biti kraći. Vjerujem da ćemo uraditi dobar posao i da ćemo imati čemu da se nadamo.

Dueli sa Sjevernom Makedonijom nemaju rezultatski značaj, nema pritiska, ali morate svaki meč da koristite za ono najvažnije, a to je Svjetsko u decembru?

- Nemamo puno igračica, povrijedila se i Đurđina Jauković što je veliki minus za nas. Nema nas puno, tako da iz svake utakmice želimo da izvučemo maksimum. Sa nama trenutno nije ni Jelena Despotović, ali se nadam da će biti spremna za Svjetsko prvenstvo.

Foto: S. Ivanović

 

 

Pratite nas!