Festival mini rukometa za djevojčice i dječake 2012. godište i mlađi, u organizaciji ŽRK Budućnost Bemax (u saradnji sa RK ,,Titograd 2020”) okupi je veliki broj crnogorskih klubova.

Bilo je masovno, a učešće u ženskoj konkurenciji uzeli su Budućnost Bemax (sa tri tima), Zeta, Podgorica 2013, Nikšić, Berane 2003 (dva tima), Titan, Feniks, Ulcinj (dva tima) i Stars, a u muškoj su učestvovali Titograda 2020 (sa dva tima), Partizan 1949, Stars (dva tima), Sutjeska i Mornar 7.

Deseta po redu manifestacija rukometa bila je uspješna. Festival je okupio oko 210 dječaka i djevojčica.

- Rezultat se nije brojao, cilj je bio da okupimo što veći broj dječaka i djevojčica, kako bi animirali djecu, zadovoljili potrebu za igrom i kompletirali sezonu. U komunikaciji sa kolegama iskazano je zadovoljstvo jer smo postigli cilj i djeca su bila zadovoljna. Zahvalio bih se predsjednici ŽRK Budućnost Bemaxa Radmili Petrović jer nam je bilo obezbijeđeno mjesto održavanja festivala, kao i predsjedniku Rukometnog saveza Crne Gore Petru Kapisodi koji nam je omogućio sa sudijama da manifestacija izgleda kompletna. Zahvalio bih se i djevojkama iz juniorske reprezentacije Crne Gore koje su došle i pozdravile učesnike i učesnice festivala. Ovo je bio deseti Festival mini rukometa u organizaciji Budućnost Bemaxa. Prvi je bio 2011. i baš ta generacija juniorki - 2002/03. godište, je tada počnjala da igra. Neke od njih su igrale na prvom festivalu - kazao je Filip Adžić, trener najmlađe selekcije u ŽRK Budućnost Bemax i prvi stručnjak mladog tima Titograd 2020.   

 

Pratite nas!