Marta Batinović za naš portal istakla je važnost i ulogu Svjetskog prvenstva u Japanu, nakon kojeg su, za nju i Valčeu, stvari krenule na bolje.

Rumunska ekipa ima otvoren put do četvrtfinala, iako situacija, poslije grupne faze Lige šampiona, nije bila idealna.

Valčea je bez bodova došla do glavne faze, a sinoć je gostujućom pobjedom u Švedskoj, u grupi 2, pretekla Savehof i Krim za dva boda!

Upravo je naša reprezentativka sa gola zaustavla 13 šuteva igračica Savehofa. Primila je 11 golova za 45 minuta!

- Nijesmo se nadali ovakvom startu. Mada smo i prvi dio Lige šampiona dobro igrali. Šteta što nijesmo osvojili bodove. Eto, sinoć smo ostvarili prvu gostujuću pobjedu i baš smo srećni zbog toga. Dižemo se iz utakmice u utakmicu, otvoreno je sve, a za vikend nas čeka Đer. Svjesna sam snage šampiona, zbog čega ne želim ništa preveliko da najavljujem. Ali sa  Krimom u gostima i Savehofom kod kuće, idemo na pobjedu. Što se tiče Đera, pokušaćemo da dođemo do povoljnog rezultata, jer imamo predivnu publiku koja nam daje ogromnu snagu. Očekujem zanimljivu utakmicu. Đeru kod nas sigurno neće biti lako - kazala je Batinović.

Upravo je Marta, neposredno nakon trijumfa u Švedskoj, pričala o važnom faktoru SP.

- Nakon Svjetskog prvenstva sve je krenulu na bolje. Imamo dobar tim, dobro radimo, a atmosfera je odlična. Uživamo i baš nam je dobro.

Na prva dva kola glavne runde Lige šampiona gleda ovako:

- Bilo je iznenađenja, a rukomet je, definitivno, zanimljiv i zbog toga što niko previše ne odskače. Gledala sam Budućnost u Đeru. Bili su baš blizu.

Marta se na golu odlično osjeća.

- Poslije reprezentacije, a mislim da smo dobar posao odradili i rezultatom i što se tiče golmana, vratila sam se sa većom vjerom. Zaista se osjećam moćno na golu. Uživam, dajem sve od sebe, samo da me zdravlje posluži. Što, naravno, želim i mojim saigračicama iz reprezentacije.

Jedva čeka novo okupljanje nacinalnog tima.

- Čekaju nas kvalifikacije, a zbog njih se živi. Stvarno, jedva čekam mart. Nadam se da ćemo u jakoj kvalifikacionoj grupi obezbijediti plasman na OI.

Pratite nas!