Na prvom treningu na pripremama za Evropsko prvenstvo, Nebojša Simović je povrijedio biceps.

Treća povreda na reprezentativnim akcijama onemogućila ga je da zaigra u Gracu, ali se već vratio na teren i odigrao dva meča za rumunsku Dobrođeu sud.

- Prije dvije-tri sedmice sam se pridružio ekipi, nema bolova u bicepsu. Treniram normalno. Na početku sam radio malo smanjenim intenzitetom, sada mogu malo jače - rekao je 26-godišnji Cetinjanin za naš portal.

Stub odbrane „lavova” je preko TV-a gledao nastup saigrača iz reprezentacije u grupi A EHF Eura.

- Ne znam kako da opišem taj osjećaj. Gledao sam momke i želio pobjedu, znam koliko su i oni i Zoran htjeli da je ostvare. Nadao sam se i prolasku, vjerovao u to, ali smo na kraju upisali tu jednu pobjedu.

Simović se brzo pomirio sa tim da mora da propusti EP.

- Prihvatio sam to odmah kao sastavni dio života. Vuk Lazović, koji je došao umjesto mene, dosta dobro se uklopio za period koji je imao na raspolaganju, jer nije puno trenirao sa ekipom. Borio se kao pravi momak. Bilo je i drugih povreda, Miloš Vujović je otpao, a Miloša Božovića su mučili koljeno i rame.

Crna Gora će igrati u drugom krugu baraža za Svjetsko prvenstvo, a na žrijebu neće biti nosilac. Mogla bi da igra sa nekim od velikana svjetskog rukometa, kao što su Francuska, Njemačka, Slovenija...

- Iskreno, nisam puno razmišljao o tome ko bi mogao da nam bude protivnik. Bio sam povrijeđen, oporavljao sam se, a kasnije sam se fokusirao na obaveze u klubu - naglašava Simović i sitiče da je zadovoljan u Konstanci, te da ne razmišlja da napusti klub u kojem mu ugovor ističe za godinu i četiri mjeseca.

Dobrođea sud je u ponedjeljak priredio iznenađenje u rumunskom šampionatu, jer jer nanio tek drugi poraz lideru, Dinamu iz Bukurešta.

Zanimljivo, Dinamo je izgubio istim rezultatom (27:26) kao i protiv Steaue, za koju igra Nemanja Grbović.

- Priredili smo iznenađenje, jer je Dinamo prethodne utakmice uglavnom ubjedljivo dobijao. To nam je veliki rival, prekinuli smo seriju od šest poraza od njih. Igrači iz Bukurešta su bili potreseni i napeti nakon poraza. Trebalo bi da shvate da je to sastavni dio sporta, da se može i bez toga.

Tim iz Konstance je tako potvrdio odličan rezultat iz prvog meča u drugom dijelu sezone, jer je na gostovanju drugoplasiranoj Potaisi u Turdi osvojio bod (28:28).

- U Turdi smo probali da damo maksimum, ali mislim da smo mogli i bolje, jer smo imali dosta grešaka. Cilj nam je da se vratimo u Evropu i da ostvarimo što bolji rezultat u ligi, a to je da budemo bar među četiri najbolja. Na početku sezone smo loše igrali i dosta utakmica izgubili, iako smo vodili do dva-tri minuta pred kraj.

Finalni turnir Kupa Rumunije igraće se upravo u Konstanci 4. i 5. aprila, a Dobrođea će se za finale boriti sa Politehnikom iz Temišvara, koji vodi Pero Milošević.

- Kup nam je primarni cilj, pravi način da izvučemo sezonu. Loše smo počeli, zbog toga ćemo se potruditi da maksimum damo u Kupu - zaključio je Simović.

Pratite nas!