Oslabljene rukometašice Budućnost prvi, od planirana dva prijateljska meča, sa ruskom Zvezdom, riješile su u svoju korist.

Pobijedile su ,,plave“ 32:31 (18:16), a gol odluke postigla je pivotmenka Nikolina Vukčević, 30 sekundi prije kraja utakmice.

Sanja Vujović, Branka Konatar i Barbara Lazović postigle su po sedam golova, Vukčević tri manje, Matea Pletikosić tri puta je bila precizna, gol manje postigla je ljevoruka Katarina Džaferović, a sa golom meč su završile Anastasija Marsenić i Ivana Godeč.

Trener Dragan Adžić za ovaj meč oslonio se na nekoliko mlađih igračica.

U ruskom timu najviše golova - devet, postigla je Natalija Nikitina.

Budućnost i četvrti tim ruskog prvenstva, u petak će ponovo odmjeriti snage.

- Nijesmo komletni, igrali smo sa dosta mladih igračica, kojima je ovo, da tako kažem, prava utakmica, kao i za nas, jer praktično, dvije sedmice smo imali pauzu od rukometa. Naravno, trenirale smo individualno po programu. S obzirom na to i da je Zvezda skoro kompletna, apsolutno sam zadovoljna utakmicom. U početku smo se malo hvatale sa odbranom, poslije smo uspjele da se odvojimo i čuvale smo prednost. Na kraju nam je malo koncentracija popustila, ali, generalno, mislim da je bilo ok. Odigraćemo još jednu utakmicu sa njima, vjerujem da ćemo još malo podići nivo igre u odbrani, jer smo ih danas osjetili - kazala je Sanja Vujović.

 

PODGORICA - SC ,,Morača“. Gledalaca: 50. Sudije: Ćurčić i Marković. Isključenja: Budućnost 6, Zvezda 2 minuta. Sedmerci: Budućnost 2-1.

BUDUĆNOST: Konatar 7, Pletikosić 3, Vujović 7, Džaferović 2, Lazović 7, Godeč 1, Bulatović, Vukčević 4, Kadović, A. Marsenić 1, G. Marsenić, Vujisić, Gugač.

ZVEZDA: Osipova 2, Cinakova, Sumiko 3, Jegorova 5, Suslova 5, Karpova 1, Trapčuk, Nikolaeva 2, Gerasimova 1, Sobina 1, Nikitina 9, Tsrkavniuk 1, Smalinaja, Muzralieva 1.