Danima su u Hrvatskoj pozivali ljude da ostanu u kućama, a jutros su svi Zagrepčani izletjeli kroz vrata.

U 6 sati i 24 minuta, glavni grad eks-Ju republike potresao je zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale, a onda 37 minuta kasnije još jedan, tek nešto blaži (5 stepeni Rihtera).

Padali su krovovi sa starih zgrada, rušili se dimnjaci, negdje i fasade, a sve to je na svojoj koži osjetio i Miloš Božović.

Crnogorski reprezentativac i bek Zagreba za MNE rukomet opisuje jutrošnja dešavanja.

- Baš je dobro treslo. Vjerenica i ja smo izašli iz kuće. Srećom smo u niskoj zgradi, sa tri sprata i isto toliko stanova, koja je ugrađena u brdo, pa nije bilo strašno. Ali, u centru Zagreba je mnogo starih zgrada oštećeno. Nakon ta dva zemljotresa su konstantna podhtavanja, slično kao da veliki kamion prolazi pored zgrade - rekao je 25-godišnji Budvanin.

Nisu samo koronavirus i zemljotres problem.

- Gledamo televiziju i smijemo se, jer je najavljen crveni meteo alarm za olujni vjetar. Patike su mi spremne, a sve ima u jakni - ključeve, pasoš i novčanik - uz osmijeh kaže Božović.

U Hrvatskoj je virusom koji je uplašio cijelu planetu zaraženo 254 ljudi, a jedna osoba je preminula.

- Ima dosta frke, baš juče su otkrili 70 novih slučajeva, tako da situacija nije baš najbolja. U klubu su sve aktivnosti stale prije 10 dana, ali ostajemo zbog doktora koji prati trudnoću moje vjerenice. U zgradi imamo i teretanu, tako da mislim da mi je najbolje bilo da ostanem. Uostalom, da sam otišao morao bih dvije sedmice da provedem u karantinu, onda još dvije kad bih se vratio. Da sam otišao u Budvu, svakako ne bih mogao da se krećem, da vidim porodicu i prijatelje, tako da mi je isto da li sam ovdje ili kući. Sjedim gdje sam siguran.

Zanimljivo, Božović bi u junu mogao da ode u zemlju gdje je počela epidemija koronavirusa.

- Nemamo nikakvih aktivnosti, ali sam u stalnom kontaktu sa ljudima iz kluba. U junu bi trebalo da idemo u Kinu na pripreme, tamo je sad najsigurnije. Glavni sponzor nam je iz Kine, a i njihova reprezentacija je pod našim okriljem.

On je jedan od rijetkih internacionalaca koji nije napustio Hrvatsku.

- Veselin Vujović je u Šapcu, Slovenci su otišli kući, a tu je još Raša Ristanović. I on će brzo u Srbiju.

Božović je u dresu Zagrepčana debitovao u Ligi šampiona, a žao mu je što vjerovatno neće imati šansu da osvoji SEHA ligu.

- Baš smo se bili zahuktali, podigli nivo forme i skoro sa 20 razlike izbacili Tatran u četvrtfinalu. Trebalo je da u polufinalu idemo na Vardar, koji je poljuljan i baš mi je krivo što se sezona vjerovatno neće nastavljati, jer mi je bio veliki izazov da osvojimo SEHA ligu - zaključio je Božović.