Đurđina Malović je u Budimpešti. Prije nego što smo i krenuli u priču, naša rukometašica uputila je poruku podrške građanima Crne Gore.

- Ponosna sam na moju Crnu Goru, na način kako se bori protiv koronavirusa. Nikome nije lako. Ali, vidim i čujem da su građani u Crnoj Gori disciplinovani. 

Đina je ostala u Mađarskoj. Nije ni njoj lako, ali se trudi da osmisli dan.

- Nisam uspaničena, radim na sebi, treniram u stanu. Izlasci još nijesu potpuno zabranjeni, zbog čega mogu da trčim i van kuće. Kako znam i umijem dan ispunim - kazala je za naš portal članica MTK.

Mozak je najvažnije zaposliti.

- Teško je, navikli smo na rad, ali tako je kako je. Tu je i Božo Anđelić, njegova vjerenica i brat, držimo se. U komšiluku smo, pa ne moramo da se tražimo.

Đina se nada da će sve loše slike brzo nestati.

- Nadam se da će sve biti dobro i da će u Crnoj Gori biti dobro. Najvažnije da je u Crnoj Gori sve OK. Šta god treba istrpjeću. Samo da su svi zdravi.

Situacija u Budimpešti nije alarmantna.

- Rade prodavnice, apoteke, do prošle sedmice radili su restorani do 15 časova. Policija je na ulicama, kontroliše sve, ali, zaista, narod je i ovdje disciplinovan. Kod kuće su sa porodicama, neko je na selu, što je prednost. Budimpešta je ogroman grad, do prije mjesec je bilo stranaca sa svih strana.

U stalnom je kontaktu sa porodicom u Nikšiću.

- Svaki dan se čujemo, živi i zdravi su. Tako da ostane i da se nadamo najboljem.

Grupnih aktivnosti nema. Poštuju su pravila, a poštuje se plan i program rada od kluba.

- Imamo vajber grupu, šaljemo snimke, družimo se virtuelno. I njima je teško, ali snalazimo se i svaka od nas je kreativna. Funkcionišemo i na ovaj način.

Pratite nas!