Naredna je svemu što dođe. Spremna je da se uhvati sa nepredvidljivim stvarima i prkosi najvećem neprijetelju - povredama.

Teu Marinović, koja je još kao klinka otišla u Francusku za srećnom zvijezdom i iz Treće stigla u Prvu ligu, operacija prednjih ukrštenih ligamenata, neće skrenuti sa puta. Poslušaće savjete doktora, radiće sve što treba narednih mjeseci kako bi ponovo stala na gol. Nema dilemu da će sa Šambreom pisati lijepu priču, koja je počela ljetos.

- Iz predostrožnosti sam otišla na pregled, jer sam otprilike prije dva mjeseca nakon pada osjetila bol u koljenu. Nastavila sam da treniram, nijesam slutila da ću na kraju morati na operaciju. Doktor specijalista za ovu vrstu povreda bio je šokiran kako sam uopšte mogla da radim. Kazao mi je da na sreću imam jake mišiće i da sam zbog toga sve to izdržala. Dobra stvar je što drugih oštećenja nemam, a doktor je zadovoljan operacijom. Čeka me oporavak od nekoliko mjeseci i vjerujem da ću poslije svega nastaviti da radim ono što najviše volim - ispričala je povremena reprezentativka Crne Gore.

Upornost je lična karta mlade golmanke, koja je u Francuskoj vrlo brzo dobila povjerenje i za samo dvije sezone došla do najjače lige. Istovremeno Tea je djelovala i na još jednom kolosjeku. Učila je jezik, a krajem prošle godine upisala fakultet.

- U Podgorici sam student ekonomije na UDG, a u Francuskoj sam upisala smjer ,,Menadžment za mala i velika preduzeća”. Oni koji su bili upućeni u planove savjetovali su me da odustanem, jer je za ovo vrstu studija potrebno baš veliko znanje jezika. Na sreću, angažovala sam profesoricu francuskog jezika, radila dugo sa njom i na kraju uspjela da položim testove. Rezultati su bili čak i odlični. Sada polako ulazim i u tu priču, zadovoljna sam i sigurno da je ovo, poslije rukometa, nešto najbolje što sam uradila za sebe.

Život u Francuskoj nije uvijek med i mlijeko, ali Tein vedar duh svakodnevno razgrće oblake.

- Prije svega bila sam hrabra i odlučna u namjeri da radom i ogromnim zalaganjem dođem do cilja. Nije bilo lako, ali sam uspjela. Ovo je jedna od najjačih liga u Evropi, a svaka utakmica je bonus - ispričala je mlada golmanka.         

Tea je 2018. godine iz matične Budućnosti otišla u Angulem.

- Rad je ključ za sve. Svjesna sam da ima većih talenata, ali teško da od mene ima većeg radnika. Potvrda je stigla nakon dvije godine jer sam kvalitetno branila u Trećoj ligi.

Nekadašnja članica svih mlađih selekcija Crne Gore i povremena seniorska reprezentativka kaže da su je ambicije gurale do Prve lige. Stigla je, osjetila je kako je biti član elite.

- Vratiću se brzo. U to sam sigurna - poručila je Tea.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve