Većina crnogorskih rukometašica je završilo sezonu, a rasplet situacije čekaju samo djevojke koje igraju u Rumuniji.

U najbrojnijoj crnogorskoj koloniji u jednoj zemlji je i Bobana Klikovac, pivot Krajove.

Povremena crnogorska reprezentativka se poslije sezone provedene u Ferencvarošu, tokom koje je imala tešku povredu koljena, vratila u klub sa kojim je 2018. osvojila EHF kup.

Sada u Zeti čeka odluku Rukometnog saveza Rumunije, da vidi da li će se vraćati da završi drugi mandat u Krajovi.

- Iako je od 14 klubova 12 glasalo za prekid lige, predsjednik Saveza je rekao da će sezona da se nastavi. Timovi su se pobunili, a u ponedjeljak će biti novi sastanak, nakon kojeg će se nešto više znati. Neki klubovi treniraju sa po dvije-tri, ali mislim da ne bi trebalo da se nastavlja poslije tri mjeseca pauze. Pola igračica je zatvoreno u stanovima, nemaju sreće kao ja da budu u kući i da mogu da rade i trče. Iskreno, „pukla” bih da sam zatvorena i da samo gledam serije. Odgovara lijepo vrijeme, ne nedostaju mi kafići, samo rukomet. Pauza je neočekivano došla, nisam bila pripremljena na odmor - kaže Bobana.

Djevojka koja u julu slavi 25. rođendan ističe da je našla način da „ubije” vrijeme.

- Nije mi predosadno. Krećem se po okolini, tu su mi rođaci i prijatelji. Ne okupljamo se, ali se vidimo i to mi je dovoljno.

Djevojka koja je igrala za Bisere, Danilovgrad, Krajovu i mađarske klubove Debrecin, Albu Fehervar i Ferencvaroš, od naredne sezone biće u novoj sredini.

- Potpisala sam za Gloriju Buzau, koja je četvrta, sa bodom iza Baja Marea. Trebalo bi da sljedeće godine igramo Evropu, što je veliki plus. Osim mene, od naredne sezone u timu će biti Dijana Ujkić i Makedonka Livrinić, a znam da klub traži lijevog beka i golmanku. Zadovoljna sam ekipom, u pitanju su dobre igračice. U Buzauu je Prikopi-Rotaru, koja je bila sa mnom u Krajovi kada smo osvojila EHF kup.

Iako je sa sadašnjim klubom pretprošle sezone ostvarila veliki uspjeh, sada nije zadovoljna.

- Vratila sam se u Krajovu, jer znam sistem, ali nisam vjerovala da će ekipa biti toliko slabija. Nezadovoljna sam, očekivala sam više. Imale smo i mnogo problema sa povredama, nije bilo ni sreće. Igrala sam non-stop, ali klub nije ostvario rezultat i poslije lijepe dvije sezone, bez obzira na tu povredu iz 2018, ova slobodno može da se izbriše. Nije bilo uspjeha, morala sam da idem dalje.

Bobana je upisala i fakultet u Krajovi, zbog čega uči i rumunski jezik.

- Polako učim jezik, jer sam upisala fakultet, smjer Sportska edukacija. Počela sam pomalo da pričam rumunski, ali griješim, jer je puno padeža i moram sebe da natjeram da budem bolja.

Moje je da dam sve od sebe, poziv će doći

Bobana Klikovac je povremena crnogorska reprezentativka, ali joj nije lako da se izbori za minutažu, jer su na njenoj poziciji Tatjana Brnović i Ema Ramusović. Bila je na spisku za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, došla je u Podgoricu i ostala „zarobljena”.

- Bila sam na spisku, ali desilo se šta se desilo. Bilo bi fino da je moglo da se igra ove godine, a dobra je stvar što su djevojke izborile Evropsko prvenstvo. Nadam se da više neće biti problema sa natprirodnim silama i da ću se izboriti za svoje mjesto. Vjerujem da će mi dobro krenuti u novom klubu, da ću biti spremna, ali ne mogu da garantujem da ću biti u reprezentaciji. Moje je samo da dam sve od sebe, pa da čekam poziv.

Pratite nas!