U odlučujućoj utakmici za odlazak u Beč, u glavnu fazu Evropskog prvenstva i plasman među 12 najboljih, crnogorska rukometna reprezentacija izgubila je od Bjelorusije (36:27) i oprostila se daljeg takmičenja.

,,Lavovi“ su peto učešće na EP završili pobjedom protv Srbije i porazima od Hrvatske, na startu šampionata, i večeras, u 3. kolu, od Bjelorusije.  

Naši reprezentativci ušli su veoma dobro u meč, brzo poveli 2:0, iz dvije kontre, vodili 6:4, a zatim je brzi centar Bjelorusije proradio. Lakim golovima prvo su uhvatili priključak, a zatim serijom stigli do velike zalihe. Nijesu uspjevali izabranici selektora Zorana Roganovića da zaustave prvi nalet bjeloruskog tima, a i nijesu ni ponovili agresivnu odbranbenu igru iz prethodnog meča u pobjedi protiv Srbije. Prvo poluvrijeme završili su sa isključenjem i sa 17 golova u mreži, iako je ponovo sjajni Simić zaustavio čak osam šuteva. Napadaški raspoložena bila su krila bjeloruske reprezentacije sa ukupno sedam golova. Falilo je našem timu više energije u odbrani, a falilo je i golova.

Raspoloženje iz prvog poluvremena prenijeli su Bjelorusi u nastavku, kada su u 37. minutu stigli do viška od osam golova...

Kontrolisali su Bjelorusi utakmicu do samog kraja.

Crna Gora je u Gracu zabilježila prvi, istorijski trijumf, na evropskim prvenstvima.

Momcima i stručnom štabu se nema što zamjeriti, hrabro su ušli sa problemima oko povreda (Miloš Vujović pred prvenstvo obnovio povredu, a Miloš Božović propustio je prvi meč sa Hrvatskom), nijesu se žalili, a na kraju, u odlučujućem meču, naišli su na jakog protivnika.

 U našem timu najefikasniji je bio Vladan Lipovina sa pet golova, dok je Simić zabilježio 15 odbrana.

 

Baraž za SP

Crna Gora je osigurala direktan plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo za rukometaše, koje će 2021. godine biti održano u Egiptu. ,,Lavovi” su pobjedom nad Srbijom osigurali treće mjesto u grupi A na Evropskom prvenstvu, time i mjesto u baražu koji se igra u junu ove godine.