Do početka 15. Evropskog prvenstva za rukometašice ostala su samo tri dana.

Prve utakmice biće odigrane u petak u 18 časova u Ljubljani (Mađarska - Švajcarska) i Celju (Danska - Slovenija), 24 sata kasnije krenuće spektakl i u „Morači”, koja će drugi put u istoriji biti domaćin seniorskog kontinentalnog šampionata u najvećim sportovima.

Prije 17 godina, u hramu crnogorskog sporta su igrali košarkaši Litvanije, Hrvatske, Turske i Bugarske, sada će navijači sa tribina bodriti reprezentaciju koja je ostvarila najveće uspjehe od obnavljanja nezavisnosti - „lavice”.

Tim Bojane Popović na startu će igrati sa Španijom, čiji je selektor Hose Ignasio Prades podmladio ekipu nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva na svom terenu.

Tada nije iskorišćen fenomenalan žrijeb - „ratnice” nisu imale nijednog ozbiljnog rivala u prvoj i glavnoj fazi, u četvrtfinalu imale sreće da igraju sa Njemačkom, a onda ubjedljivo izgubile polufinale od Norveške (27:21) i meč za 3. mjesto od Danske (35:28).

- Nestrpljive smo, jedva čekamo subotu. Odlična je energija u timu, raduje me što ćemo igrati kod kuće, nadam se da će navijači doći da nas podrže u što većem broju. To bi nam mnogo značilo - rekla je Ivona Pavićević.

Djevojka koja je nakon povlačenja Majde Mehmedović i povrede Dijane Mugoše postala neprikosnoveno prvo lijevo krilo je svjesna koji su kvaliteti tima sa Pirinejskog poluostrva. Ne sumnja, ipak, u dva boda na startu.

- Pripremamo se kao i do sada, čeka nas veoma težak protivnik već na startu. Španija je odlična ekipa, igra dublju odbranu, koja je svim rivalima teška, a i u napadu i tranziciji je veoma dobra. Ukoliko sve što smo dogovorile i odigramo odbranu na visokom nivou, dobru energiju ćemo prenijeti i u napad. Sve zavisi od nas.

Osim Španije, rivali u grupi D su i Njemačka i Poljska, cilj je da se sa maksimalna četiri boda ode u glavnu fazu u Skoplju.

Za to je potrebna i podrška sa tribina „Morače”, čiji je kapacitet za ovo takmičenje, nakon „šminkanja” i instaliranja platformi za zapisnički sto, kamere i TV studio, smanjen na 4.072 mjesta.

- Odlično smo se pripremile, vjerujem u svoj tim i borićemo se. Prvi meč je jako važan, cilj je da prođemo grupu sa što više bodova, uvjerena sam da ćemo uspjeti. Važno je da što više navijača dođe da nas podrži i budu naš osmi igrač - poručila je Pavićevićeva.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve