- Znamo se poprilično dobro, što kroz klupska, što kroz reprezentativna takmičenja, jer smo praktično na svakom odmjeravali snage. Imaju odlične atlete, dobro su igrane, jer je dosta njih zajedno u klubovima, a godinama praktikuju isti stil. Očekuje nas teška utakmica i fizički i trkački, ali bilo je u „Morači“ tako zahtjevnih mečeva protiv Njemačke i Poljske. Kroz te utakmice smo uhvatile taj nivo, nadam se da ćemo još više da ga podignemo. I spriječiti Francusku da radi ono što najviše želi - da daje lake golove - kazala je Bojana Popović pred večerašnji prvi meč ,,lavica“ sa olimpijskim šampionkama u glavnij rundi EP.

Rukometašice Crne Gore i rivalke u glavnu fazu prenijele su maksimalan broj bodova - četiri, a pobjednik iz ovoh meča, nakon što su ,,kiksali“ blagi favoriti u 1. kolu grupe 2, biće na korak do finalnog turnira.

- Kalkulacije nisu bile dobre, moramo da se bavimo sobom. Najvažnija nam je naša utakmica sa Francuskom, a onda sa Rumunijom i Holandijom. Da bi ekipa imala ritam, mora da igra bolje iz meča u meč, da pravi dobru atmosferu i energiju za ono što slijedi. Kakvi god da su drugi rezultati, mi moramo da igramo 60 minuta i prikažemo najbolju igru. Bavimo se samo Francuskom, ta utakmica za nas je možda finale - jasna je selektorka.

,,Lavice“ mogu bolje u oba pravca, sigurna je selektorka.

- Mnogo toga nije u napadu funkcionisalo kako želimo, nismo izvukli sve kapacitete, pogotovo iz bekovske linije. Svi imaju rezerve, koje moramo da iskoristimo ako hoćemo da pravimo rezultat koji želimo. Bavili smo se napadom i odbranom Francuske, znamo dosta toga o njoj. Potrebno je da se odigra dobro u odbrani, sve ostalo će samo doći. Igrale smo kući prvi dio turnira, to nam je dalo dodatnu snagu. Mnogo bi sve teže bilo da nismo imale našu publiku, koja nas je kroz sve utakmice vodila do pobjeda. Moramo da sanjamo, da imamo ciljeve, ali moramo da budemo i realne, jer ima ovdje i drugih sila, koje su duže u vrhu i možda su spremnije za ove stvari. I mi ćemo dati maksimum da probamo da izvučemo sve što možemo iz ove generacije. Ne želim da opterećujem igračice tom pričom, neke možda još nisu stasale za tu priču. Ako dođemo u situaciju da se borimo za medalju, naravno da neće izostati borba do samog kraja.

Posljednji put ,,lavice“ su 2012. u čevrtfinalu OI u Londonu slavile pobjedu protiv Francuske.

- Ne možemo da poredimo generacije, dosta godina je prošlo, trebalo bi da nove snage sanjaju svoje snove i ostvaruju ih. Idemo polako, bez euforije i prevelikog pritiska, jer se tako najbolje funkcioniše. Linija između uspjeha i neuspjeha je baš tanka. Mora da se bude miran, strpljiv, bez euforije i poslije tri pobjede. Ako se desi poraz, sve je to sport, igračice bi trebalo da se opuste da uživaju.

Pratite nas!