U finalu Kupa Crne Gore, Lovćen je rutinski savladao Partizan 30:26 i potvrdio dominaciju na domaćoj sceni.

Tivćani su dobro otvorili meč, poveli 7:5 i najavili da je moguće iznenađenje, kao u polufinalu protiv Komova, ali više nisu mogli.

- Teška polusezona, ne samo za nas, već za sportiste širom svijeta. Pripremali smo se i radili kako smo znali, imali smo i mi problema sa koronavirusom, ali smo poštovali sve mjere. Na kraju je bilo 16 momaka koji su osvojili trofej Kupa, rekao bih potpuno zasluženo. Partizan je poveo 7:5, preokrenuli smo sa pet vezanih golova i od tog trenutka pitanje pobjednika se nije postavljalo. Ovi momci su odradili mnogo toga u ovom periodu, čestitam im na tome - rekao je trener Lovćena Duško Milić.

Igor Marković je obilježio finale sa čak 16 golova.

- Čestitke Partizanu na fer i korektnoj igri. Specifična je situacija zbog nemogućnosti da publika prisustvuje mečevima, ali napravili smo dobru ekipu ove sezone i nadam se da ćemo uspjeti da osvojimo sve trofeje u ovoj sezoni. Ozbiljan smo klub, imamo odlične uslove i vjerujem da ćemo uspjeti i da nastupimo u SEHA ligi, kako bi muški rukomet u Crnoj Gori nastavio da napreduje.

Kapiten Partizana Đorđo Peruničić je čestitao svom bivšem klubu.

- Držali smo se do 18. minuta, ali nije bilo snage, jer smo umorni poslije polufinalnog duela protiv Komova. Vodili smo 7:5, uslijedio je pad koncentracije, nekoliko grešaka nas je koštalo da se Lovćen odvoji na pet razlike. Pokušali smo da se vratimo, ali nismo mogli. Za nas je uspjeh plasman u finale, a vjerujem da ćemo uspjeti da se plasiramo u plej-of i u prvenstvu.

Pratite nas!