Kakav rezultat od našeg nacionalnog tima, na predstojećem šampionatu Evrope, priželjkuju treneri crnogorskih prvoligaških ekipa, svakodnevno, do početka rukometnog spektakla, možete čitati na našem portalu.

Naši stručnjaci govorili su o šansama i adutima ,,lavova“, o kvalitetu grupe i favoritima EP.

Naš prvi sagovornik je Duško Milić, trener Lovćena.

- Odlazak na veliko takmičenje, kao na Evropsko prvenstvo, u startu je veliki uspjeh za Crnu Goru. Već smatram da su momci napravili veliku stvar. Poslije pobjede nad Danskom u Podgorici, izboriti plasman na EP, sa ovim što imamo u Crnoj Gori, što se tiče muškog rukometa, je veliki uspjeh. A nije prvi put da nas obraduju na ovakav način. Zato ih treba pustiti da igraju, a znam da će odigrati hrabro, pošteno i borbeno.

Grupa?

- Grupa je kao Evropsko prvenstvo. Da je Svjetsko prvenstvo, pa da smo sa Australijom ili po kvalitetu sličnom reprezentacijom... Ovako će nas sačekati  Bjelorusija, Srbija i Hrvatska, ozbiljne ekipe. Ali, ako smo mogli, a pokazali smo da možemo, sa Danskom, ranije sa Njemačkom i Švedskom, vjerujem da ćemo moći i sa njima. Momci, očigledno, mogu, a lično bih volio da ih niko ne opterećuje u smislu da nešto moraju. Želim da prođu grupu, a znam da imaju petlju. S obzirom na kvalitet grupe, šansa postoji, a s obzirom na volju, želju, strašan mentalitet, nadam se da ćemo ih gledati i poslije grupe.

Favoriti?

- Ima ih puno, teško je u startu pričati, ajde da sačekamo prvi krug. Ali, eto, mislim da su, kao neko duže vrijeme, favoriti Francuska, Danska i Španija.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve