Kakav rezultat od našeg nacionalnog tima, na predstojećem šampionatu Evrope, priželjkuju treneri crnogorskih prvoligaških ekipa, svakodnevno, do početka rukometnog spektakla, možete čitati na našem portalu.

Naši stručnjaci govorili su o šansama i adutima ,,lavova“, o kvalitetu grupe i favoritima EP.

Naš drugi sagovornik je Brano Božović, trener Budvanske rivijere.

- Optmista sam. Vjerujem da mogu da naprave kvalitetan rezultat, osmo ili deveto mjesto bio bi fantastičan uspjeh. Dok sam se pozdravljao sa njima,poručio sam da očekujem peto mjesto. Došlo je vrijeme da vjeruju u sebe i da ne ulaze u utakmice sa razmišljanjem da je neko bolji od njih. Rukomet je, zaista, specifičan, svako svakoga može da pobijedi. Samo je glava bitna i da se poslože stvari. Imaju dobrog stratega i saradnju sa njim. Zoran je trener koji ih razumije. Prije nekoliko godina je završio karijeru i razumije dobro igračke hirove.

Glavni cilj je ulazak u narednu fazu.

- Dokle će dalje dogurati... Biće važan trenutni motiv. Očekujem da prođu grupu i možemo do dobrog rezultata. Baš sam optimista, a to nam treba.

Božović ne vidi Hrvate kao favorite za visok plasman.

- Moraju da prave smjenu generacije, ali, ipak, se drže nekih igrača koji mogu, a ne mogu. Imaju Karačića i Cindrića vanserijske igrače, ali nemaju neke druge da iskače ili da su nešto posebno. To nije reprezentacija koja zaslužuje veliki respekt i krug favorita. Najveći su Francuska, Norveška i Danska. Norvežani su u pravom momentu napravili smjenu generacije, dali šansu mlađim igračima koji su je ugrabili. Danci - uvijek dobri, a Francuze smo i sinoć gledali kako igraju protiv Srbije. Imaju široku bazu, imaju toliko igrača ko god da uđe rezultat ne trpi. To je proizvodnja, kada ulaziš i melješ. Ova tri tima su glavni kandidati za osvajanje zlatne medalje. Špansi su uvijek tu pri vrhu, Šveđani, takođe. Njemce ne bih ubrajao u uži krug. Ne odaju sigurnost i moć da mogu daleko. Mogli bi do četvrtog mjesta, ali za medalju teško.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve