Deveti avgust 2012. godine zlatnim slovima je upisan u istoriju crnogorskog sporta, jer su tada rukometašice Crne Gore savladale Španiju i ušle u finale Olimpijskih igara.

A da 11. avgust 2012. ne bude još zlatniji dan, pobrinule su se dvije osobe koje su i dan-danas najomraženije svim ljubiteljima crnogorskog rukometa - blizankinje Šarlot i Žili Bonaventura.

Francuske sudije su u finalu Igara u Londonu otele zlato Crnoj Gori i nezapamćenom krađom u tako velikim utakmicama ga praktično dodijelile Norveškoj.

Skandinavke su slavile 26:23 i odbranile titulu iz Pekinga, ali su moralne pobjednice bile izabranice Dragana Adžića.

Imena Bojane Popović, Maje Savić, Katarine Bulatović, Sonje Barjaktarović, Marine Vukčević (sada Rajčić), Radmile Miljanić (Petrović), Jovanke Radičević, Majde Mehmedović, Marije Jovanović, Anđele Bulatović, Ane Radović, Milene Knežević (Raičević), Suzane Lazović i Ane Đokić, kao i Adžića, Vlatka Đonovića i Milanke Čelebić, biće vječno upisana zlatnim slovima u istoriju našeg sporta.

O tome šta misle o svojim heroinama riječ su dali i navijači, koji su napravili spektakl na dočeku u Podgorici.

Četiri mjeseca kasnije, ovog puta bez Bojane i Maje, „lavice” su se osvetile Norveškoj i nakon 80 nezaboravnih minuta savladale Norvešku u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu (34:31).

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve