Rukometnu reprezentaciju Crne Gore je zadesio novi peh, od kojeg se gotovo nemoguće oporaviti - Miloš Vujović neće igrati na Evropskom prvenstvu!

Lijevo krilo mađarske Tatabanje je u prijateljskom duelu protiv Slovenije u Trbovlju obnovilo povredu pete, zbog koje je propustio veći dio tekuće sezone i predstoji mu nova pauza.

Vujović je petu povrijedio u junu prošle godine u kvalifikacionom duelu protiv Farskih Ostrva, ali je nastupio u meču odluke za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine u Podgorici.

Sada je, nažalost, obnovio povredu, zbog čega mu slijedi povratak u Crnu Goru i početak oporavka.

To je novi veliki hendikep za selektora Zorana Roganovića, koji je nakon najvećeg aduta u odbrani Nebojše Simovića ostao i bez jednog od glavnih aduta u napadu.

Vujović, koji je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Fuhse Berlinom, na 40 zvaničnih mečeva u dresu reprezentacije je postigao 92 gola.

Umjesto njega, selektor Roganović je pozvao 23-godišnjeg Nikšićanina Filipa Vujovića, igrača španskog Kangasa, koji može da igra i na poziciji srednjeg beka, te da pokriva više pozicija u odbrani.

Njemu će mečevi na Evropskom prvenstvu biti debitantski u dresu reprezentacije. Na lijevom krilu i igra najbolji igrač Prve lige, Aleksandar Bakić iz Komova.

Pratite nas!