Proslavljena rukometašica i od nedavno trener sa zvanjem „master kouč“ Tatjana Jeraminok nova je selektorka ženske juniorske reprezentacije Crne Gore.

Jeraminok će odlukom Rukometnog saveza Crne Gore na klupi naslijediti Gabrijelu Markoč koja je vodila ovu generaciju na posljednjem takmičenju, ali se vratila u Mađarsku zbog porodičnih razloga.

Prvi izazov koji očekuje Jeraminok je Evropsko prvenstvo za igračice do 19 godina koje će biti održano u Sloveniji od 8. do 18. jula.

Reprezentacija u srijedu počinje pripreme za šampionat u Sloveniji, a poznat je i spisak od 20 igračica koje će konkurisati za mjesto u timu.

Na spisku su golmanke Jovana Kadović, Milena Vujisić i Marija Marsenić (Budućnost), lijeva krila Nađa Kadović, Milica Anđušić (Budućnost) i Nataša Vuković (Levalea 2010), desna krila Anastasija Marsenić, Anja Bojanić (Budućnost) i Danila Radonjić (Nikšić), bekovi Suzana Zečević (Feniks), Ana Radović (Tivat), Mina Novović, Gordana Marsenić, Sara Gugač, Katarina Džaferović, Ivana Đurović i Velida Hadžaj (Budućnost), te pivoti Anastasija Krivokapić, Nikoleta Pejović (Budućnost) i Žana Bulatović (Levalea 2010).

Na spisku rezervnih igračica su Vanja Kovačević (Nikšić), Božidarka Delibašić (Levalea 2010), Nevena Lopičić (Budućnost), Milena Gardašević (Trebjesa) i Anđela Kovačević (bez kluba).

U stručnom štabu su još Mirjana Milenković i fizioterapeut Anđelka Lekić.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve