Kakav rezultat od našeg nacionalnog tima, na predstojećem šampionatu Evrope, priželjkuju treneri crnogorskih prvoligaških ekipa, svakodnevno, do početka rukometnog spektakla, možete čitati na našem portalu.

Naši stručnjaci govorili su o šansama i adutima ,,lavova“, o kvalitetu grupe i favoritima EP.

Naš peti sagovornik je Nedim Selmanović trener Rudara.

- Treba biti realan i priznati da je sami odlazak na Evropsko prvenstvo već uspjeh, obzirom na to koliko smo mala zemlja. Kako smo taj cilj ostvarili, mislim da smo spremni za podvig i prolazak u drugu fazu takmičenja. Ali, situacija oko povreda nam otežava situaciju, obzirom da su Simović, Božović i Vujović povrijeđeni. Ali i pored toga i svih nevolja mislim da će Roganović i Mrvaljević naći rješenja za situaciju u kojoj smo se našli. Znajući mentalitet naših igrača, mislim da pristup i borba neće izostati. Što će, uz sportsku sreću, biti ključ na svakoj utakmici za dobar rezultat i prolazak u drugu fazu. Ni protivnici u našoj grupi nijesu u sjajnoj formi - kazao je Selmanović.

O rivalima u grupi detaljnije je kazao:

- Hrvati se muče u prijateljskim mečevima, imaju dosta novih igrača i tu treba tražiti šansu, kao i sa Srbijom, koja ima veliki broj povrijeđenih igrča. Što se tiče Bjelorusije, gro igrača igra Ligu šampiona i iskusni su.

Trener Rudara vidi sljedeće favorite na predstojećem šampionatu Evrope:

- Među favoritima su Danska, Francuska i Švedska.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve